Hľadáte chlapa na celý život? Pozor! Atraktívni majú malú výdrž!

V súčasnej dobe sa nemusí každý vzťah končiť manželstvom. Niektoré vzťahy sú založené na sexe, iné na krátení si voľných chvíľ, sympatiách a ďalších dôvodoch.

05.09.2017 17:00
sexy muž, vzťah, posteľ Foto:
Z príliš atraktívneho chlapa sa môže vykľuť vzťahový fluktuant.
debata

Vo všetkých ohľadoch je atraktívny chlap dobrou voľbou. No pozor ak hľadáte muža, s ktorým chcete zostarnúť. Krásavec nemusí byť ten pravý.

Nový vzťah každých šesť mesiacov

Ak máte pocit, že vaše vzťahy sa nedokážu dostať cez magickú hranicu pol roka a pritom nevnímate nejaký výrazný problém, môže to byť vašim vzhľadom. A to samozrejme platí aj o mužoch. Atraktívny vzhľad podľa novej štúdie z Harvardu naznačuje, že atraktívni jedinci majú tendenciu končiť vzťahy skôr ako tí, ktorí jednoducho nemajú na každý prst desať záujemcov.

Väčšie pokušenie utekať inam

Podľa štúdie majú atraktívni ľudia omnoho väčší záujem o alternatívnych partnerov, ak sú vo vzťahu nespokojnými. A to omnoho skôr, ako menej sexuálne príťažlivé typy. Jedna časť štúdie vyšla v magazíne British Psychological Society, v ktorej ženy hodnotili príťažlivosť 288 mužov a následne bol realizovaný výskum, koľko z tých mužov sa rozviedlo v priebehu tridsiatich rokov od vyhotovenia záberov. Výsledky boli skutočne prekvapivé. Muži, ktorých ženy zhodne označili ako atraktívnejších, mali veľmi krátke manželstva a mnohé z nich už boli rozvedené, alebo nefunkčné.

Nové videnie

Druhá časť štúdie poukázala na súvislosť atraktivity a problémov. Ľudia, ktorí sú jednoducho príťažliví pre väčšiu skupinu, a sú si toho aj vedomí, majú vo vzťahu tendenciu vidieť lepšie príležitosti mimo aktuálne partnerstvo. A to najmä v prípade, že nie sú vo vzťahu až tak spokojní. To znamená, že aj ich vzťahy trvajú kratšie, pretože majú pocit, že rýchlo nájdu atraktívnejšieho partnera ako tohto, ktorého majú.

Problém praxe

Dá sa však povedať, že systém kratších vzťahov poodhalil aj ďalšiu vec. Tendencia vyhľadávať niečo neustále lepšie pripomína fluktuáciu v práci. Permanentné hľadanie niečoho nového, no bez dlhodobého budovania dôvery. Preto pozor, ak budete randiť s príliš atraktívnym chlapom. Aby sa z neho nevykľul vzťahový fluktuant. Čosi môže naznačiť aj minulosť. Ako totiž vyzerali bývalé vzťahy, taká sa môže črtať aj budúcnosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #rozpad manželstva #vzťahová fluktuácia #atraktívny muž

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...