Vďaka tejto maličkosti sú muži atraktívnejší!

Aj vy si myslíte, že hipsterská brada je už dávno "out"? Koho by však zaujímal nejaký "trend", ak sa jedná o príťažlivosť?

06.09.2017 15:00
brada, muž, žena, dvojica, pár Foto:
Ilustračné foto.
debata (4)

Potvrdili to vedci

Brada robí mužov atraktívnejšími. Odôvodňujú to dobrými argumentami. Profesori z univerzity v Queenslande totiž odhalili, že brada chráni až na 90 až 95 percent pred škodlivým UV-žiarením. Autor štúdie, profesor Parisi pre britský „The Independent“: „Brada nie je samozrejme taká účinná ako ochrana proti slnku, ale zabraňuje UV žiareniu a chráni tvár aj v tých dňoch, kedy naň ani nepomyslíme.“

Mladšie a atraktívnejšie

To zas spomaľuje starnutie pokožky, zabraňuje vzniku pigmentových či stareckých škvŕn a obmedzuje vznik vrások, ktoré pôsobením slnka vzniknú oveľa rýchlejšie. Muž tým pádom vyzerá mladšie a atraktívnejšie. Je logické, že najmä hustá brada chráni pred negatívnymi následkami slnka – s trojdňovým strniskom je ochrana až o viac ako 50 percent nižšia. S cieľom testovať účinok brady ako ochrany proti slnku, lepili vedci brady bábkam a vystavovali ich hlavy extrémnemu slnečnému svetlu. Merali úroveň žiarenia.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #slnko #brada #pokožka #vrásky #UV žiarenie

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...