Vzťah zo zúfalstva? Radšej mu povedzte nie hneď na začiatku

Ak už do vzťahu vhupnete preto, že vás opustil dlhoročný partner alebo z dôvodu, že všetky kamarátky už "niekoho" majú, nedopadne do dobre.

02.09.2017 08:00
smútok, žena, trápenie Foto:
Radšej sama, na toho pravého počkajte!
debata

Kroky, ktoré vás vedú do vzťahu zo zúfalstva, sú vopred odsúdené k neúspechu.

Ste netrpezlivá? Bodaj by aj nie! Vaše kamarátky rozposielajú svadobné oznámenia, tešia na na prvého potomka či plánujú zariaďovanie spoločného príbytku. A vy? Ste single! Tento status sa vám páči čoraz menej a a chcete prežívať presne to, čo ostatné. Netrpezliovosť vás vženie do neperspektívneho vzťahu s chlapom, s ktorým máte spoločné akurát to, že sa vám páči seriál Hry o tróny. Iste, pár mesiacov či týždňov to funguje vcelku pekne. Ale s pribúdajúcimi týždňami zisťujete, že vy dvaja žijete v celkom odlišných svetoch, ktorých prieniky neexistujú. Takže vás čaká akurát tak rozchod. Pripom stačolo len počkať, aby sa vám srdce rozbúchalo z ozajstnej lásky a nie zo zúfalstva.

Nielen vhunnutie do vzťahu, ale aj zotrvávanie v ňom len preto, aby ste nezostali sama je psychicky náročné. S človekom, s ktorým sa míňate v základných životných otázkach harmóniu či pohodu nenájdete. Jasné, konečne môžete povedať, že niekoho máte. Ale čo ďalej? Večné trápenie, neistota, hádky či len spločné „prežívanie“ človeka nemôžu dlhodobo uspokojovať.

Nie vždy vidíme situáciu reálne. V neperspektívnom vzťahu sa donekonečna snažíme partnera pred sebou „ospravedlňovať“. Nepáči sa nám to, ani ono. Ale veď… Nie, k životu nepatrí večná nepohoda! Ani nekonečné kompromisy z vašej strany. Čím skôr si uvedomíte, že to nie je to pravé, čo ste od života chceli, tým lepšie. Na lásku sa oplatí čakať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #strach #partner #kamarátky

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....