Päť znakov, že váš vzťah čakajú problémy!

Obaja sa ľúbite a tak môžete prehliadať drobné zmeny, ktoré kormidlo vzťahu jemne vychyľujú.

29.08.2017 14:00
láska, vzťah, problém Foto:
Častá jednostranná kritika ohrozuje partnerstvo.
debata

A poznáte to, stačí malá odbočka a o pár rokov ste úplne inde, ako ste chceli byť. Je preto vhodné zamerať sa na znaky, ktoré sú príčinami veľkých problémov v budúcnosti.

Čas veci nezlepší

Nechať veci vyzrieť možno pomáha pri rozhodovaní, ale ak očakávate, že čas veci sám od seba zlepší, tak toto vo vzťahoch absolútne neplatí. Terry Gaspard skúmala mnoho párov a identifikovala päť veci, ktoré je potrebné riešiť hneď a zaraz, pretože časom znepriatelia aj tých najväčších zaľúbencov.

Stále tie isté problémy

Čas od času sa vám na stole objavia stále rovnaké spory. Hádky a nedorozumenia sú bežnou súčasťou spolužitia, ale ak stále dookola riešite rovnaké veci, napríklad peniaze, hýrenie, meškanie, čokoľvek, tak to môže vzťah časom pochovať. Na neuzatvorené rany sa dá aj vykrvácať.

Kritika

Terapeut John Gottman hovorí, že kritika jednej osoby vo vzťahu je extrémne riziková. Je jedno kto kritizuje a kto je kritizovaný. Ak sa vo vzťahu vyskytuje každodenná kritika, tak nemôžete očakávať šťastné partnerstvo.

Deti na prvom mieste

Terapeut a knižný autor Andrew G. Marshall varuje dvojice pred tým, aby po príchode detí dali nový prírastok na absolútny piedestál a partnerstvo do úzadia. To je častý problém vzťahov, keď partneri zrazu stratia vzájomnú spolupatričnosť. Zabúdajú ísť spolu do kina, na večeru, zabúdajú tráviť chvíle osamote a spolu, pritom to je presne to, čo potrebujú.

Rozdielne predstavy o sexualite

Tie najšťastnejšie manželstvá si rozumejú aj po sexuálnej stránke. A vôbec im nezáleží na tom, či majú sex dvakrát týždenne, alebo raz za mesiac, ale majú ho presne tak, ako im to vyhovuje. Ak však jeden potrebuje milovanie denne a druhý na mesačnej báze, je to veľmi kritické ohrozenie.

Žiarlivosť

Nikomu nie je príjemné, ak je partner príliš žiarlivý. Prenasledovanie, nedôvera, preverovanie, to jednoducho nemá vo vzťahu čo hľadať a preto sú žiarlivci málokedy na dlhodobé behy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #žiarlivosť #nedorozumenie #časté hádky #kritizovanie partnera

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...