Nechce vás predstaviť rodine či priateľom? Majte sa na pozore!

Vzťahy v súčasnosti majú rôzne formy a podoby. Lenže, to so sebou nesie aj mnohé negatíva a riziká. Jedným z nich je tzv. "stashing".

28.08.2017 16:00
nešťastná láska Foto:
A kedy ma chceš predstaviť vašim?
debata (1)

Pod týmto anglickým slovíčkom sa ukrýva označenie správania partnera, ktorý sa s vami stretáva, randí, správa sa možno ako budúci životný partner až na jednu dôležitú vec: odmieta vás zoznámiť s kýmkoľvek zo svojej rodiny či okruhu blízkych a priateľov.

Ako píše britský Daily Mail, toto správanie sa stáva novým fenoménom a je odrazom toho, že mnohí ľudia sú si v milostnom živote neistí, prípadne sebeckí a vyberajú si partnera len na krátenie voľného času. Ich skutočná motivácia sa však nekončí pri oltári alebo v spoločnom príbytku.

Podľa odborníkov môže byť toto správanie odrazom toho, že vás dotyčný nevníma ako „dlhodobú perspektívu“ vo svojom živote, alebo vás nepovažuje za natoľko výnimočnú. Odborníčka na vzťahy, ktorú cituje britský portál, však upozorňuje, že tento typ správania môže byť podmienený aj inak – dotyčný sa vás bojí predstaviť priateľom, lebo má obavy, že sa vám nebudú páčiť.

Samozrejme, také niečo nie je reálne možné, ak naozaj máte byť partnermi na dlhší čas, prípadne uvažovať o tom, že spolu zostanete „navždy“. Otázne teda je, kedy je ten správny čas, aby sa partneri navzájom vpustili do svojich životov – s rodinou, priateľmi, známymi, možno kolegami.

Pokiaľ ste len v začiatkoch, netreba ešte robiť paniku. Obdobie dvoch až troch mesiacov je tolerovateľné aj preto, aby ste ešte nepoznali jeho priateľov či rodinu. Pokiaľ však budete pokračovať v stretávaní aj potom a vzťah sa zintenzívni, je na mieste, aby vás do svojho sveta vpustil. Ak s tým otáľa pridlho, zaraďte radšej spiatočku.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rodina #vzťah #predstavenie #čas #randenie #okruh

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...