Odborníčka radí: Toto pomôže pri sexuálnej kríze

Michele Weiner-Davis je uznávaná odborníčka na vzťahy, ktorá svojim klientkam pomáha aj dostať sa zo sexuálnej kríze. Toto sú jej tipy, ktore zhrnula vo svojej novej knihe.

31.08.2017 15:00
ticho . vzťah - kríza Foto:
Čím častejšie máte doma napäté ticho, o to je väčšia pravdepodobnosť, že skončíte so vzťahom skôr, či neskôr.
debata

Hľadajte emocionálnu podporu

Keď sa kvôli apatickému partnerovi ocitnete v kríze, musíte byť k sebe v prvom rade láskavá. Budete potrebovať zdroje emocionálnej podpory. Vyhľadajte ľudí, ktorí vás milujú a vašej situácii dobre rozumejú. Vyhýbajte sa tým, čo hovoria niečo na tento spôsob: „Prečo, preboha, chceš ostať s mužom, ktorý je depresívny a nemá chuť na sex?“

Radšej bez hnevu

Ak chcete hovoriť o kríze v posteli, potom radšej bez hnevu. Inak prejde vaša polovička okamžite do obrannej pozície, čo nie je váš cieľ. Rozprávajte o svojich myšlienkach a pocitoch a nekomentujte, čo si podľa vás myslíte, že si myslí a cíti on.

Nejasné obvinenia nič neprinesú

Buďte konkrétna: Povedzte, čo presne chcete a potrebujete. Namiesto otázky: „Prečo nemôžeš byť romantickejší?“, môžete radšej utrúsiť: „Bolo by super, keby sme si raz za mesiac vyšli do romantickej reštaurácie.“

Pýtajte sa, ako pomôžete

Stres je hlavnou príčinou nízkeho záujmu o sex. Vyhraďte si čas na rozhovor a spýtajte sa ho, prečo je pod tlakom a ako mu môžete pomôcť. Keď dáte hlavy dohromady, spoločne nájdete možno pár kreatívnych spôsobov, ako sa trochu uvoľniť. Jedným z najlepších je „prijateľný spôsob života“. Zdravá strava, pohyb, dostatok spánku, vyhýbať sa alkoholu a nikotínu, vyhradiť si čas len pre seba (joga, meditácia). Povzbuďte ho v tom.

Päť jazykov lásky

"Kniha, ktorú mám veľmi rada, sa volá Päť jazykov lásky od Gary Chapman. Vysvetľuje v nej, že sa líšime v tom, kedy sa cítime milovaní. Môže to byť, keď s partnerom trávime spoločný vzácny čas, prostredníctvom podporných slov a rozhovorov, keď nám daruje maličkosť od srdca, je ústretový alebo sa nás nežne dotýka. Čím lepšie partnerovi rozumiete, tým spokojnejšie sa budete vo vzťahu cítiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozhovor #emócie #dotyk #hnev #výčitka #sexuálna kríza

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...