Štúdia: Ženy chcú slzy, muži sex

Pohádali ste sa tak, že miestnosťou lietali taniere? Ako sa teraz čo najrýchlejšie uzmieriť? Ženy majú na to iný názor ako muži!

14.08.2017 13:00
plač, nárek, plačúca žena Foto:
Ženy dávajú emócie najavo - rady.
debata

Rýchlo sa uzmieriť po hádke nie je také jednoduché, ako sa zdá. Navyše, muži a ženy majú rozdielne predstavy o tom, čo je najrýchlejšie a najlepšie riešenie.

Pri zmierení: Muži chcú sex

Na univerzite Bucknell v Lewisburgu robili na túto tému štúdiu. Bola zverejnená v odbornom časopise „Evolutionary Psychological Science“. Psychológovia sa pýtali 74 žien a mužov na to, aké sú ich „nástroje“ pri „udobrovaní“ s partnerom. Otázka konkrétne znela: „Aká je vaša osobná stratégia, aby ste sa k sebe znova čo najrýchlejšie znova priblížili?“

21 najčastejších stratégií

Následne vedci z odpovedí vyhodnotili 21 najčastejších udobrovacích stratégií. Objavovali sa tu najčastejšie „pekné gestá“, nežnôstky, výhovorky, ospravedlnenia a kompromisy, ale aj víno a sex.

Ospravedlnenie, komunikácia a odpustenie

V ďalšom kroku chceli vedci od 164 žien a mužov vedieť, ktoré z týchto 21 stratégií by si od partnera/partnerky priali, aby v takom prípade zvolil(a). Ukázalo sa, že obe pohlavia považujú za najúčinnejšie ospravedlnenie, komunikáciu a odpustenie. Ale na povrch vyplával jeden malý rozdiel… Muži totiž považujú práve sex za najlepšiu cestu, ako čo najrýchlejšie zabudnúť na spor (stratégia, ktorú ženy zaradili až niekam na chvost tohto zoznamu). Ženám naopak pomáha, keď mužom ukážu emócie – v prípade, že ide o zmierenie, rady si trochu poplačú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hádka #uzmierenie #ospravedlnenie #plač #výhovorka #kompromis

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...