Hovoríte po francúzsky? Máte výhodu, je to totiž najzvodnejší jazyk

Najviac sexi jazykom na svete je francúzština, zhodli sa opäť v prieskume užívatelia mobilnej aplikácie na učenie sa jazykov, Babbel.

07.08.2017 09:30
leto, žena, šťastie, úsmev Foto:
Ak viete francúzsky, ovládate najsexi jazyk sveta.
debata (2)

Druhá skončila taliančina a tretia španielčina. Informoval o tom denník Le Figaro, podľa ktorého výsledok ankety bezpochyby poteší predovšetkým Francúzov žijúcich v zahraničí. Radosť ale asi neurobí Poliakom, ktorých materinský jazyk bol označený za najmenej atraktívny.

Na víťazstve francúzštiny nič nemení ani fakt, že Francúzi majú zlý prízvuk v angličtine. Ich rečnícke umenie a ich ľahkú šušľavosť im závidí celý svet, dodal denník. Prieskum sa uskutočnil medzi 15 000 používateľmi aplikácie a potvrdil príťažlivosť francúzštiny aj pre anglicky hovoriace osoby. Napríklad 63 percent Austrálčanov považuje francúzštinu za zvodnú, rovnako ako 43 percent Američanov. „A tiež 47 percent Talianov nám závidí našu charakteristickú výslovnosť,“ napísal Le Figaro.

Štvrtým najviac sexy jazykom na svete zvolili používatelia aplikácie Babbel nemčinu a piatym portugalčinu. Na opačnom konci rebríčka sa okrem poľštiny ocitla turečtina, dánčina, holandčina a ruština. Pokiaľ ide o Francúzov, ich uchu najviac lahodia taliančina, pre ktorú hlasovalo 40 percent užívateľov. Skončila ďaleko pred angličtinou (23 percent) a španielčinou, ktorá znie sexi iba 18 percentám užívateľov. Na štvrtej pozícii sa umiestnila turečtina a na piatej nemčina.

Francúzi by ale podľa Le Figaro nemali príliš jasať, anketa totiž zároveň ukázala, že Francúzi len málo ovládajú cudzie jazyky. 91 percent užívateľov aplikácie Babbel napríklad uviedlo, že pri ceste do zahraničia „niečo minuli, pretože nepoznali jazyk“. „Molierov jazyk je určite fantastický, ale nezabúdajme pre to na kúzlo jazyka Shakespeara, Danteho, Cervantesa alebo Goetheho,“ uzatvára Le Figaro.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #jazyk #zvodnosť #francúzština

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...