Päť preventívnych opatrení, voči rozpadu vzťahu! Fungujú spoľahlivo!

Dlhé roky vývoja ľudskej civilizácie už dnes jasne identifikovali praktiky, ktoré je potrebné dodržať, ak chcete s partnerom zostarnúť.

03.08.2017 14:30
láska, vzťah, pozornosť, raňajky Foto:
Pre dlhodobý vzťah stačí pár minút spolu v pokojnej atmosfére.
debata

Fungujú spoľahlivo, lenže netreba ich nielen poznať, ale aj zaviesť do praxe a nikdy s nimi neprestať.

Cvičenie pre lepší vzťah

Odpovedať na otázku, prečo sa polovica manželstiev končí rozvodom, ak poznáme zaručený recept na šťastné spolužitie, je ako pýtať sa športového trénera, prečo ľudstvo stále priberá. V oboch prípadoch je odpoveď rovnaká. Nedostatok výdrže. Do bodky poznáme pravidlá ako si formovať svaly, zbaviť sa tuku, ale málokto má guráž, aby sme boli disciplinovaní. A tak je to aj so vzťahmi. Aj pre jeho fungovanie je potrebné robiť veci, ktoré nemusia byť vždy najpohodlnejšie.

Odložte mobil

Choroba súčasnej doby. Mobilné telefóny nás mali zbližovať, no dnes viac rozdeľujú. Stále menej dvojíc vie byť so svojim partnerom bez kontaktu s okolitým svetom. Výskum na vzorke 1 160 manželských párov poukázala na negatívne vnímanie vzťahu, ak ten druhý neustále pozerá do mobilu. Ak chcete vzťah pestovať, keď ste spolu, odložte mobily.

Chodievajte spávať spoločne

Psychológ Barton Goldsmith poukázal na častý manželský problém, ktorým sú rozdielne biologické hodiny. Chodievajte spávať spoločne a uvidíte, ako krásny budete mať vzťah. Rozdielny odchod do postele spôsobuje aj odlišný čas budenia. To má za následok neželané prebúdzanie, nepokojný spánok a koniec koncov aj narušenie milostného života, ktorý sa často aktivuje práve pred spaním.

Spoločný čaj a káva

Nie je to v tajomstve nápoja, ktorý si dáte, ale v spoločných chvíľach pri príjemných činnostiach. Poradca na vzťahy Terri Orbuch študoval 373 párov, ktoré spolu v láske vydržali viac ako 28 rokov. Dosiahli to rôznymi spôsobmi, no všimol si jednu podstatnú vec. Páry spolu každý deň trávili príjemný čas. Jeden druhému urobili šálku čaju, posedeli si desať minút pri káve, alebo pri raňajkách. Sadli si spolu a boli jeden pre druhého. Stačí aj pár minút spolu v pokojnej atmosfére. Je to unikátny stmeľovač, ktorý vyvoláva pocit, že ste spolu radi.

Technika Kaizen

Ide o japonskú filozofiu permanentného zlepšovania pomocou drobností. Dá sa tak vylepšovať proces výroby, študovať, ale aj vytvárať harmonický vzťah. Tajomstvo je v každodennom malom zlepšení, ktoré sa nemusí zdať výnimočné, ale za rok dokážete takto prejsť kus cesty. Spravte každý deň maličkosť pre zlepšenie spoločného života. Niekedy to môže byť pohladenie, inokedy, nová ozdoba do bytu, príprava jedla pre toho druhého, potešenie maličkosťou, pomoc… Každý deň aspoň drobnosť a za rok to bude 365 skutkov, ktoré ste urobili v prospech lásky a vzťahu. A to rozhodne nie je málo. Takto sa bude za spoločné roky vzťah upevňovať a kvitnúť namiesto jeho ochladzovania.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rozchod #rozvod #problém vo vzťahu

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....