Partnerstvá, ktoré vydržia všetko. Máte také?

Spolužitie, v ktorom sa dvaja nepohádajú, nevymenia si názory, nevytiahnu vojnovú sekeru a občas nemajú tichú domácnosť neexistuje.

01.08.2017 14:30
láska, vzťah, zamilovanosť Foto:
Máte šancu na dlhovekosť, ak vaše ciele budú orientované rovnakými smermi.
debata

Nie vždy platí, že s partnerom sa musíte podobať ako vajce vajcu. Skôr naopak, najviac vydržia dvojice, ktoré do seba zapadnú ako puzzle.

Správne nakombinované plusy a mínusy

Je vhodné, ak pred vstupom do vážneho vzťahu poznáte najprv dobre seba. Musíte objaviť vaše silné a slabé stránky, pretože tie má jednoducho každý. Potom pochopíte, že v tých slabých stránkach je vhodné nechať konať partnera a v tých silných prebrať velenie. Najideálnejšie je, ak sa v partnerstve silné a slabé stránky navzájom vyvažujú.

Praktický a kreatívny

Jeden má plnú hlavu nápadov, ten druhý je maximálny praktik a pragmatik. Takéto partnerstvo vydrží vďaka tomu, že ani jeden z dvojice netrpí na nudu, no prakticky založená osoba vie občas postaviť „snílka“ pred realitu. Tak vznikne harmónia, kde je tvrdá realita života dopĺňaná sviežosťou kreatívneho myslenia.

Mozog a srdce

Hovorí sa, že je to odveký boj, ale je super, ak v jednom vzťahu je niekto viac na city a ten druhý dáva racionálne argumenty. Pretože mozog potrebuje srdce a citová zložka občas vyžaduje, aby počúvala rozum. Preto dokážete prekonať všetky krízy, problémy a nepriazeň osudu spoločne. Jeden je viac emocionálny a druhý analytický. Tak sa dokonale doplníte a zrazu sa ťažký racionalista nechá obmäkčiť citmi a citlivá duša zohľadní aj skutočný a pragmatický svet okolo.

Dobrí priatelia

Reči o snahe ostať kamarátmi sa často využívajú pri rozchodoch, ale nikto im neverí. Pretože priateľmi je potrebné byť hlavne vo vzťahu. Najdlhšie dokážu vydržať spolu dvojice, ktoré svoj vzťah postavili na úprimnom priateľstve so všetkým, čo k tomu patrí. Na tom, že sa tešia jeden na druhého, majú si čo povedať, sú spojení aj viac ako len telesne, majú rovnaké záľuby, vedia sa o seba oprieť a dôverovať si. Dobré priateľstvo je skala, ktorá pomôže prekonať nedorozumenia, ťažké životné chvíle, nepriazeň osudu, problémy v posteli, v podstate všetko.

Na cieľ orientovaní ľudia

Dvojica, kde jeden má drajv, predstavy, sny a ten druhý je „salámista“, nemá často dlhé trvanie. Ak ale nájdete polovičku, ktorá je orientovaná na výkon, cieľ a srší z nej chuť žiť ako z vás, máte šancu na dlhovekosť. Ide len o to, aby vaše ciele boli orientované rovnakými smermi, ale práve na to je ten spoločný život dobrý, aby ste ich správne zorientovali.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #priateľstvo #partnerstvo #spolužitie

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...