Zmierenie po hádke? Čo očakávajú muži a čo ženy?

Hádka - príjemná rozhodne nie je, ale vo vzťahu sa jej občas nevyhneme. Čo by malo prísť podľa našich očakávaní po nej?

25.07.2017 17:00
krik, hádka, kríza Foto:
Hádka. A čo príde potom?
debata (4)

Čo očakávajú ľudia žijúci v pároch po hádke od partnera? Najmä rozhovor a ospravedlnenie. V tomto očakávaní sú na tom rovnako muži aj ženy.

Zo štúdie, o ktorú sa postarala univerzita v americkom meste Lewisburg v štáte Pensylvánia, sa psychológovia zamerali na spôsoby uzmierovania párov po hádke. Aké sú v tomto smere očakávania žien a aké mužov? Obe strany by radi prijali ospravedlnenie, rozhovor, prípadne odpustenie. A čo ešte? Celkovo psychológovia vytvorili 21-miestny rebríček činov či emocionálnych prejavov, ktoré dokážu partnerom pomôcť pri udobrovaní sa.

Ale medzi mužmi a ženami sú predsa len nejaké odlišnosti v tejto oblasti. Zatiaľ, čo napríklad sex za dobrého pomocníka pri uzmierovaní muži postavili na 13. priečku, ženy ho umiestnili na miesto 17. Na ženy po hádke dokáže silne zapôsobiť, ak sa v očiach mužov zalesknú slzy – tie sa u žien dostali na miesto číslo 14, u mužov sú ženské slzy počas hádky na mieste 19. Popíjanie alkoholu – ako prostriedok na udobrovanie, sa nepozdáva ani jednému pohlaviu – muži aj ženy mu prenechali až posledné miesto.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #hádka #partner #dvojica #udobrovanie

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...