Toto na prvom rande prezradí, že môžete mať skvelý vzťah!

Na rande sa chodí s optimistickými očakávaniami. S niekým pri spoločnom stole okamžite chápete, že to bol krok vedľa, niekto vám naopak môže výrazne zaimponovať. Je fajn všímať si znaky, ktoré sú pre dlhodobejší vzťah dôležitejšie ako iné.

25.07.2017 09:00
bozk, párik, rande, zaľúbenci Foto:
Žeby už na prvom rande padli bozky? Ak sa ukáže ako vydarené, možno...
debata

Ide to ako ping – pong

Jednoducho sa spolu bavíte. Nič viac a nič menej. Nepozeráte sa na hodinky, neriešite, či sa vonku zotmelo, je vám absolútne príjemne. Predstavte si, že takto chcete, aby vyzeral váš deň, keď sa prebudíte, aj večer, keď ste spolu pri televízore. Jednoducho v pohode. Je to pozitívny signál pre svetlú a spoločnú budúcnosť.

Nemáte pocit, že niečo musíte

Doktorka Sue Johnson vyzdvihuje ako vynikajúcu vlastnosť pre partnerstvo pocit, že nič nemusíte, že jednoducho partner vo vás nevyvoláva pocit zodpovednosti, reciprocity, nejakej citovej, alebo inej formy závislosti. Veci robíte spontánne. Na rande teda nemáte pocit, že musíte odpovedať, alebo sa revanšovať, že sa od vás niečo očakáva. To je dobrý začiatok toho, aby vás v budúcnosti vzťah nedusil.

Viac spoločného ako rozdielneho

Vždy je lepšie, ak vás na rande už dovedie spoločná záľuba, na ktorej môžete stavať ďalšie spoločné sny, priania a želania. Ono krásne oči sú síce super, výborne sa do nich pozerá, ale či veríte, alebo nie, nedokážu byť dôvodom, ktorý vás dovedie k zlatej svadbe. Spoločne rozvíjané ciele to však dokázať môžu.

Parádne ticho

Nebojte sa ticha. Pretože to vytvára priestor na porozumenie inak ako slovami. Začne pôsobiť vaša aura, alebo aj chcete chémia, jemné vlnenie, iskrenie. Slová prehlušia pôsobenie jemných energií, ktoré vám napovedia o partnerovi omnoho viac, ako to, čo povie hlasivkami. Nebojte sa tichých okamihov. Veď sa hovorí, že pre zamilovaných je ich ticho najkrajšie. Otestujte to.

Úsmev

Robí veľa a veľa prezrádza. Ak sú na oboch stranách výrazné kútiky nahor po väčšinu času, je dobré dať si šancu. Úsmev sa totiž objavuje práve vo chvíľach, keď je dvom jednoducho fajn. A je veľmi dôležitý aj pre spolužitie. S úsmevom je všetko jednoducho krajšie. Preto ho do vzťahu rozhodne žiadajte. Ak je už na rande, je to veľmi pozitívne znamenie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah #rande #spojenie #signál #sympatia

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...