Vyšší, alebo nižší chlap? S ktorým je žena šťastnejšia?

Skoro každá chce mať vyššieho chlapa? Kde sa však táto túžba rodí a prináša ženám vo vzťahu skutočne viac východ a šťastia? Veda na to pozná odpoveď. Aj na to, ako bude vyzerať vzťah, ak váš partner bude nižší od vás.

08.07.2017 17:10
láska, vzťah Foto:
Ženy sa k svojim vyšším partnerom radi schúlia pod ich ochranu.
debata (9)

Nie je to náhoda

Fenomén ženskej túžby po vysokých chlapoch nie je nič nezvyčajné, dokonca ide o celosvetovú módu. Tento fakt si všimla aj Kitae Sohno, vedkyňa z Malajzie, ktorá sa rozhodla skúmať desiatky tisíce párov s ohľadom na výšku partnerov. Prišla k záveru, že ženy skutočne preferujú vyššie postavy mužov, sú pre ne atraktívnejšie, viac sexi, jednoducho mužnejšie. Preferencia je jasná, no aké to má dôsledky pre samotný vzťah?

Šťastie netrvá večne

Táto pravda sa do bodky potvrdzuje najmä v spolužití. Výskum ukázal, že ženy, ktoré si zobrali vyšších mužov, sa cítili šťastnejšie, no tento efekt nebol dlhodobý. Vytratil sa približne po osemnástich rokoch. Je to relatívne dlhý čas, počas ktorého sa ženy cítili lepšie pri vyšších mužoch. Zároveň je potrebné vidieť aj súvislosť s tým, že manželstvá sa rozpadajú do prvých troch rokov, alebo prichádza ďalšia kríza po dvadsiatich. Práve v čase, keď ženám k šťastiu prestane stačiť partnerova výška.

Za všetkým je evolúcia

Kitae Sohno prišla k záveru, že za príťažlivosťou vyššieho muža je potrebné vidieť evolúciu, ktorá sa ešte nestihla tak rýchlo prispôsobiť, ako rýchlo napreduje moderná spoločnosť. Dnes už je výška muža zanedbateľným artiklom, ale kedysi bola prejavom nadradenosti, sily, lepšej ochrany svojej partnerky. Dnes to už nie je tak podstatné, ale napriek tomu sa ženy k svojim vyšším partnerom radi pritúlia a schúlia sa pod ich ochranu.

Čo tie s nižšími?

Je možné, že sa budete cítiť s nižším partnerom menej šťastná? Nemusí to byť vôbec pravda. Ak ste ochotná akceptovať menšieho muža a už v začiatkoch vzťahu neuposlúchnuť volanie evolúcie, je zrejmé, že máte úplne odlišné priority a muž je pre vás dôležitý v úplne inom ohľade. Preto vás môže napĺňať šťastím bez ohľadu na to, či vás prevyšuje, alebo nie. Navyše po osemnástich rokoch nehrozí, že pocit šťastia a spokojnosti závislá na výške sa náhle vytratí.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #šťastie #vyšší partner #nižšia žena #telesná výška

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....