Toto dobrá kamarátka nerobí! Je čas sa s ňou rozlúčiť

Aj z pevného a niekoľkoročného priateľstva môžete "vytriezvieť". Ľudia aj vzťahy sa vyvíjajú. A z kamarátky sa môže stať človek, s ktorým sa už necítite príjemne.

03.07.2017 09:00
kamarátky, hádka Foto:
Už si neviete prísť ani na meno?
debata

Vy ste po ruke stále, ona málokedy? Možno to nie je len váš pocit, ale jednoduchý fakt. Vaše priateľstvo sa viac -menej točí okolo nej – rozoberáte jej život, jej krízy, jej zakopnutia… Problémy na jej strane akoby sa nikdy nekončili. Čosi vyrieši a vzápätí je tu niečo nové. Ale problém nastane, ak zrazu máte problém vy… Na vypočutie si čas nenájde, nieto ešte, aby vám pomáhala s jeho riešením. Ona má predsa svojich problémov akurát tak dosť. Tento scenár sa opakuje stále dookola? Skutočne vám vyhovuje?

Prečo zasa? Pristihli ste ju pri klamstve. Nie pri prvom ani druhom. Nerozumiete, prečo má potrebu vodiť vás za nos, prečo sa nerozprávate úprimne ako kedysi. Niečo sa deje a vy neviete, čo. Ona má evidentne tajomstvá, o ktoré sa s vami nechce deliť. To by bolo v poriadku, je to jej rozhodnutie. Ale ak vám opakovane tvrdí čosi, čo nie je pravda a navyše vás zraňuje, to už v poriadku nie je. Oprávnene sa pýtate, prečo to zasa urobila? Prečo klamala? Ak vám prasknú nervy a statíte trpezlivosť, nemôže sa diviť. Veľa klamstiev znesie málokto, o dobrej kamarátke ani nehovoriac.

Prečo si to urobila? Akosi sa nedokážete stotožniť s krokmi, ktoré robí. Nepáči sa vám jej správanie, ani to, že ním ubližuje ľuďom okolo seba. Zožiera ju nenávisť a od vás očakáva podporu! A hoci sa snažíte porozumieť, nedarí sa vám. S jej „novými“ hodnotami sa nedokážete stotožniť, prekážajú vám. Priviesť ju k rozumu sa vám nedarí, ale plávať s ňou v tejto rieke nechcete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #problém #koniec #kamarátka

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...