Vedci vypočítali: Toľko sexu potrebuje šťastný vzťah!

Sexuálne šťastie je len jeden z kamienkov mozaiky plnohodnotného a uspokojivého vzťahu. Nie je jeho základom, ale ak chýba, tak nemožno hovoriť o šťastí.

23.06.2017 17:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Pre šťastný vzťah je dôležité pozerať nielen na frekvenciu, ale aj na kvalitu.
debata (1)

Vedci preto konečne našli uspokojivú odpoveď, aká frekvencia styku je prijateľná pre mužov aj ženy a hovorí o šťastnom spolunažívaní.

Rozdielne potreby? Ani nie!

Pri hodnotení fungovania sexuálne vyváženého vzťahu zvyknú dvojice vychádzať z predpokladu, že muži žiadajú viac sexuálnej aktivity a ženy menej. Pravda to však nie je. Nová štúdia z univerzity v Toronte objavila, že štandardné a šťastné vzťahy obvykle veľmi rýchlo zjednotia predstavy o sexe. Zároveň potvrdila, že viac sexu, sex každý deň, alebo nebodaj voľný sex s viacerými partnermi vôbec nenásobí pocit šťastia vo vzťahu.

Raz a dosť

V Toronte skúmali sexuálny život dvojíc dlhé roky a zaoberali sa aj úrovňou šťastia spojeného s nedostatkom sexu, nadbytkom sexu a prišli k zlatému riešeniu. Najviac dvojíc vykazovalo pocit šťastia, ak si dopriali sex raz do týždňa. Viac sexu môže už niekoho vyčerpávať a menej ako raz za týždeň už môže spôsobiť nielen pocity nenaplnenia vzťahu, ale viesť aj k podvádzaniu, či hádkam. Sex raz do týždňa uspokojí aj viac aj menej sexuálne založené dvojice.

Sexom si chlapa neudržíte

Ak máte chuť na sex častejšie ako raz do týždňa, môžete si ho dopriať, no robiť zo sexu lákadlo číslo jedna pre šťastie s vami je fatálny omyl. Mnoho žien pritom pri krízach a problémoch siahne po sexe ako po dokonalom lieku. Omyl. Ide len o jednu zo skladačiek šťastia. Ani sex každý deň chlapa pri vás neudrží, ak ostatné nefunguje.

Sex musí byť spontánny

Aby bol sex v partnerstve uspokojivý, musí obsahovať nutnú dávku spontánnosti a pocit, že jeden na druhého máte chuť. Ak si totiž len odsúložíte jeden deň v týždni ako povinú jazdu, ako odškrtnutie úlohy, pípnutie príchodu do roboty, nemôžete to rátať za sex, ktorý napĺňa vzťah šťastím. Preto je dôležité pozerať nielen na frekvenciu, ale aj na samotnú kvalitu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sexualita #intimity #šťastie #sexuálna aktivita #frekvencia sexu

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...