Aj vzťah s kamarátkou treba pestovať

Tri dôležité veci si treba ustrážiť v naozaj dobrom priateľstve. Viete, ktoré?

21.06.2017 13:00
leto, dovolenka, cestovanie, turistky, turista,... Foto:
Mať úprimnú kamarátku na celý život je skvelé!
debata

Prežívajte udalosti spoločne

O tom je priateľstvo! Spoločná radosť či smútok, ktorý sa prihlási o slovo. Kamarátka sa potrebuje s niekým tešiť, pretože sa jej podarilo čosi výnimočné? Tak sa tešte s ňou,.. Slová pochvaly či uznania sú na mieste. Ste jej blízky človek, tak od vás prirodzene nejakú podporu očakáva. To isté platí aj o smutných okamihoch jej života. Buďte tu pre ňu, ak prežíva udalosti, ktoré jej vháňajú slzy do očí.

Spoznajte mužov okolo nej

Ak sa poznáte roky, zrejme vám predstaví aj mužov, ktorí postupne vstupujú do jej života. Nevyhýbajte sa tomu, skôr naopak. Ona chce poznať aj váš názor. Ak jej srdce prevalcujú city, aj tak si zrejme urobí všetko „po svojom“, ale buďte pripravená, ak prídu na rad otázky. Jedného dňa zamilovanosť opadne a ona sa bude pýtať na to, čo si o jej partnerovi myslíte. Navyše, ak sa stane súčasťou jej života, nemôžete ho ignorovať. Snažte sa jej partnera spoznť, dajte mu šancu, aby sa vám to podarilo.

Neklamte jej

Žiadne „milosrdné“ klamstvá. V naozaj úprimnom kamarátsve nemajú svoje miesto. Nepotrebujete na ňu zapôsobiť, veď ste po jej boku dlhé roky. Preto jej vždy hovorte pravdu, i keď nie vždy príjemnú. Najmä vo vážnych veciach sa nevyhýbajte priamym odpovediam. Človek je občas taký zaslepený, že potrebuje pri sebe blízkeho človeka, keď stratí celkom smer. A práve vtedy by mala byť naporúdzi dobrá kamarátka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #priateľstvo #kamarátky #úprimnosť

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...