Problém v raji? Sedem rokov a rozchod je na spadnutie

Tu sú tri najčastejšie príčiny, prečo sa aj stabilný vzťah môže po rokoch rozpadnúť.

10.06.2017 11:00
rozchod, kríza, Foto:
Zasiahla vás kríza ako hrom?
debata

Nie nadarmo sa hovorí, že po siedmich rokoch sa vo vzťahu prihlási o slovo kríza. A dokonca aj v tých šťastnejších. Čím to je? Aké problémy ju spôsobia?

Únava a nuda

Áno, všetko na svojom partnerovi už poznáte. Viete sa dorozumieť aj bez slov, vidíte na ňom, kedy je spokojný aj to, kedy s ním lomcuje hnev. Viete, čo rád je, kam rád chodí, ktorých ľudí obľubuje a ktorých práve nemusí. Niekdy sa to môže zdať ako výhoda, inokedy ako problém… Váš vzťah precvalcuje nuda, pretože sa nedokážete ničím navzájom prekvapiť.

Niečo vám chýba

Jednému z vás niečo vo vzťahu veľmi chýba. Často takáto kríza zasiahne bezdetný vzťah, kedy práve jeden z dvojice nátojčivo túži po rodine, ale druhý ešte nie. Ale aj vzťahy s deťmi môže ochromiť túžba po čomsi, čo sa partnerovi nedostáva – dobrodružstvo, či naopak pokoj, čas na záľuby či na budovanie kariéry.

Žiadna vášeň

Vaša posteľ vychladla. A to doslova! Sex je zriedkavý a ak aj nejaký je, tak o vášni sa hovoriť nedá. A tak sa jeden z vás začne obzerať inde. Doposiaľ pokojný vzťah sa začne zmietať v kríze, pretože hormóny a túžby nepustia. Potom stačí sympatický kolega či kolegyňa a o vášeň je postarané. Bohužiaľ, nie vo vašej spoločnej posteli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #rozchod

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...