O týchto problémoch vo vzťahu určite nemlčte!

Diskrétnosť neobstojí! Závažné problémy treba riešiť, inak...

29.05.2017 13:00
rozchod, kríza, Foto:
O riešenie problému ste sa pokúsili už neskoro?
debata

Zdravie

Závažná diagnóza dokáže s človekom „zamávať“. Čo sa spočiatku javilo ako nevinný problém, o ktorom netreba s blízkymi hovoriť, je zrazu niečo, čo ohrozuje život. A nepovedať o tom partnerovi? Ani vaša snaha chrániť ho, neobstojí. V zložitých situáciách sa žiada problémy riešiť. Je na mieste očakávať pomoc, zároveň v sebe čosi dlhodobo „nosiť“ a zrazu vyrukovať s vetou: „Idem na operáciu“, nie je celkom fér.

Peniaze

Ak sa jednému z dvojice nedarí a tlačia ho finančné problémy, je nutné sa priznať. Iste, stratu práce si vo vzťahu všimnúť dokážete, ale nabaľujúce sa dlhy… Tie sa utajiť dajú. Až do momentu, než problém „praskne“. A to už zväčša býva na zodpovedné a spoločné riešenie neskoro. Vzřťah stroskotá pod ťarchou výčitiek aj obáv o budúcnosť.

Závislosť

A nejde teraz o závislosť od drog či alkoholu. Aj dospelí muži dokážu byť hodiny zatvorený v izbe a hrať počítačové hry, stávkovať cez internet či nakupovať. Čo spočiatku vyzerá ako nevinné trávenie voľného času, je po pár mesiacoch problémom. Partner sa objaví na pár minút v kuchyni, niečo zje a už mieri do svojho kútika, kde sa zaoberá „svojimi“ vecami. Závisloť mu neumožňuje vnímať reálne veci okolo neho, vzťah je kdesi na konci jeho záujmu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #peniaze #choroba #závislosť

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...