Čo musí každá žena vedieť o lubrikácii

Odbornosť v oblasti lubrikácie od mužov veľmi čakať nemožno. Preto je fajn, ak budete o tomto sexuálnom doplnku poznať zásady, ktoré vám uľahčia nielen sexuálny maratón, ale aj menopauzu.

20.05.2017 17:00
kondómy, prezervatívy, prevencia, ochrana Foto:
S prezervatívom používajte vždy lubrikanty na báze vody.
debata

Použitie nie je hanba

Predsudky spravili svoje a niektoré ženy majú ostych použiť lubrikačný gél. Majú pocit, že nedostatok vlhčenia znamená málo vzrušenia, alebo aktivity a preto radšej trpia nepohodu. Zabudnite. Zvlhčovanie vagíny je síce závislé na sexuálnom vzrušení, ale u každej ženy je individuálne. Niektorá má priam mokré orgazmy, iná má problém dlhší a tvrdší sex prežiť bez bolesti. Lubrikant je pomocník na rýchlovky, dlhší sex, keď chcete skúsiť nové veci a vôbec sa za jeho použitie netreba hanbiť. Nie je výsadou len žien v menopauze, kedy prirodzené zvlhčovanie hapruje. Je to pomôcka pre všetky vekové kategórie.

Pozor na olej

Ak partner používa prezervatív a pridáte aj lubrikant na zväčšenie bezpečnosti, nikdy nepoužívajte vazelínu, oleje, alebo lubrikanty na olejovej báze, výlučne na báze vody. Tie jediné sa znesú s prezervatívmi, iné ich môžu poškodiť.

Investujte do svojej pošvy

Internet je plný skvelých rád na domáce lubrikanty a potom sú plné gynekologické ambulancie pacientok, ktoré si nevedia rady s vaginózou alebo kvasinkami. Ak chcete experimentovať s prírodnou kozmetikou, skúste to radšej na rukách, či tvári, no do vagíny žiadne experimenty nepatria. Problémom je, že už malé narušenie pH v pošve môže spôsobiť menšiu odolnosť voči kvasinkám a ďalším votrelcom. Tí spôsobia nepríjemné pocity počas milovania a často aj dlho po ňom. Nesnažte sa ušetriť a byť príliš bio. Nie za každú cenu sa to oplatí.

Sliny nelubrikujú

Možno ste to videli vo filme, niektoré herečky slinia svoje pohlavie pri násilnejšom vniknutí. Je to síce cesta, ale nie na dlhé trate. Sliny lubrikujú veľmi krátko a navyše nie sú sterilné, ale plné baktérií z ústnej dutiny. Môžete si poslúžiť na rozbeh, no absolútne zabudnite na lepší sklz a o análnom sexe ani nehovoríme. Sliny vedia zľahčiť prienik, ale nie samotnú súlož, takže ostanete v nepríjemnom a bolestivom zaseknutí.

Skúšajte viac „mazív“

Je to ako s prezervatívmi, či kozmetikou. Nie vždy sa vám musí podariť dostať správny gél na prvý raz. Niektoré môžu páliť, svrbieť, znepríjemňovať milovanie. Každá žena je iná a preto je vhodné spraviť si osobný prieskum. No vždy je fajn mať v zásuvke jedno overené balenie pripravené.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #milovanie #prezervatív #menopauza #lubrikácia

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...