Veriaci a sexuálna nevera?! Budete prekvapení, čo si o nej myslia

Nevera nie je hriech. A to dokonca ani pre tých, ktorí sa hlásia k nejakému vierovyznaniu. Vyplýva to z prieskumu internetovej zoznamky pre zadaných!

20.05.2017 08:00
nevera, vzťah, láska, problém Foto:
Nevera nie je hriechom ani podľa mnohých veriacich.
debata (1)

Na vzorke 5307 užívateľov urobila nedávno prieskum zoznamka Victoria Milan – stránka určená ľuďom, ktorí si chcú začať aférku mimo svojho manželského či partnerského vzťahu. Viac ako 70 % užívateľov sa prihlásilo k nejakému vierovyznaniu, hoci platí, že najpočetnejšiu skupinu tvorili ateisti.

Napriek tomu, že väčšina náboženstiev vníma neveru ako hriech, ich vyznávači (aspoň tí z konkrétnej internetovej zoznamky) si však myslia čosi iné. Až 77,5% účastníkov prieskumu sa zhodlo na tom, že život je príliš krátky a nevera sa nedá považovať za neodpustiteľný hriech. A keby aj hriechom bola, stojí za trochu rizika. Treba však dodať, že väčšina účastníkov prieskumu nebola nábožensky aktívna, len sa k náboženstvu hlásila.

Podľa zakladateľa zoznamky, ktorá pôsobí v niekoľkých krajinách sveta, Sigurda Vedala dokonca nevera človeka uspokojuje a je to krásny zážitok. On sám ho trúfalo prirovnáva k zážitku zo spojenia s bohom.

„Náboženstvo a nevera majú toho spoločného viac než si ľudia myslia. Oboje poskytuje uspokojenie, naplnenie a dáva životu zmysel,“ tvrdí Vedal. „Ale s milenkou alebo milencom je to väčšia zabáva ako s farárom v kostole,“ dodal ironicky Vedal.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #nevera #hriech #náboženstvo #veriaci

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...