Ženy hľadajú partnera, ktorý vyzerá ako...

Už sa vám stalo, že ste sa zamilovali do rovnakého typu muža, ako bol ex? A všimli ste si, že aj rovnako vyzerá?

17.05.2017 09:00
pracovisko, vzťah, láska Foto:
Aj vás priťahuje vždy rovnaký typ mužov? A na koho sa podobajú??
debata

Ak áno, nič nové pod slnkom. Vedci tvrdia, že sa vždy zaľúbime do rovnakého typu mužov. A ten má nápadnú podobnosť s… našim bratom! Tak to je trápne, tiež si to myslíte? Avšak pozor, je k dispozícii vysvetlenie, ktoré vôbec nie je zvrátené. Ale k tomu sa vrátime neskôr. Najprv sa pozrime na výsledky štúdie, zverejnenej v časopise Journal of Evolution and Human Behavior.

Pre experiment oslovili 150 dobrovoľníkov, aby vytriedili fotografie životného partnera a brata niekoľkých žien, ako aj obrázky akýchkoľvek cudzích mužov, podľa podobnosti. Nedostali žiadne informácie o tom, ktorí z nich tvoria pár.

V dotazníku bol brat ženy v kolónke, v ostatných boli fotky troch cudzích mužov a fotografia partnera. Účastníci štúdie museli priradiť, ktorí z ukázaných osôb je najpodobnejší bratovi ženy. Podobnosť medzi životným partnerom a bratom sa ukázala až na 78 percent. Vedúci štúdie Tamson Saxton: „Tým pádom máme jasný dôkaz o vnímaní podobnosti medzi bratom a životným partnerom ženy.“

Celkom prekvapujúce to však nie je. Dôvod, prečo hľadáme partnera, ktorý je podobný členovi rodiny, je evolučne podmienené. Cieľom je prenos génov. Čiže zaľúbime sa podvedome do partnera, ktorý má podobné genetické vlastnosti, aké máme my. Týmto spôsobom zvyšujeme šance, že náš potomok bude mať rovnaký pekný nos, ako máme my.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #partner #štúdia #fotografia #genetika #gény #brat #evolúcia

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...