Kto potrebuje vzťah viac - muži či ženy?

Muži potrebujú blízkosť ženy oveľa viac, než si pripúšťajú.

11.05.2017 15:00
bozk, láska, milenci, vzťah, romantika Foto:
Kto potrebuje vzťah viac?
debata (1)

Nie ženy, ale podľa aktuálneho prieskumu stránky ElitePartner. com, do ktorého sa zapojilo 6500 ľudí, sú to práve muži, ktorí vo vzťahu očakávajú aj rameno, na ktorom sa vyplačú. Práve blízkosť partnera je to, po čom muži vo vzťahu túžia najviac. Ako uvádza prieskum, muži potrebujú vzťah o čosi viac ako ženy. Až 71 percent ich uviedlo, že bez ženy sa necítia byť kompletný. Naopak, pri ženách je toto percent na úrovni čísla 64.

Dôvod: Ženy sú v sociálnych vzťahoch šikovnejšie, svoje sociálne potreby si dokážu uspokojovať lepšie ako muži aj mimo vzťahu. S kamarátkami sa rozprávajú otvorenejšie o citoch. Oproti tomu muži potrebujú práve partnerku, niekoho veĽmi blízkeho, aby sa citovo otvorili.

Zaujímavé čísla prieskum ponúkol aj v otázke voľnosti či času výlučne pre seba. Až 90 percent single žien očakáva vzťah, v ktorom bude mať dostatok priestoru aj pre seba a svoje záľuby. Pri mužoch v tomtorprípade ide o 82 percent.

A výskum sa zameral aj na preciťovanie samoty. Ženy ju podľa prieskumu znášajú lepšie – 58 percent uviedlo, že ak by ich vzťah robil nešťastnými, odišli by z neho. U mužov je toto percento na úrovni čísla 50.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #muž #partner #samota

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...