Jedlá, ktorým sa vyhnite, ak chcete mať dobrý sex!

Prázdny žalúdok nie je najlepší recept na kvalitný sex. No pozor aj na to, čo si dáte pred milovaním do úst. Obsah žalúdka výrazne ovplyvňuje posteľný zážitok. Dokonca omnoho viac, ako kvality milenca.

09.05.2017 13:00
strukoviny, šošovica, bielkoviny Foto:
Strukoviny sú výživné, ale pred sexom nevhodné jedlo.
debata

Aromatické a pikantné jedlá

Patria k nim nielen čierne korenie a čili, ktoré vedia podráždiť hrubé črevo a vyvolať plynatosť. Nevhodné je konzumovať aj cesnak, či cibuľu. Ich efekt trvá niekoľko dní a rovnako ako v prípade plesňových syrov sa aromatické látky uvoľňujú do celého tela a ovplyvňujú pot aj vaginálne sekréty. Pred romantickým víkendom to nie je správne jedlo. Hoci môže byť zdravé.

Zmrzlina

Problémom nie je len cukor. Ten síce môže spôsobovať výkyvy inzulínu a teda viac ako rozkošou sa budete zaoberať pocitmi v žalúdku, ale problémom sú aj farbivá a ďalšie látky, ktoré zmrzlina obsahuje. Zistilo sa, že konzumácia väčšej porcie, najmä u žien, môže viesť k bolestiam hlavy, či dokonca depresii, ktorú paradoxne zaháňajú práve ďalšími porciami mrazenej pochúťky. S bolesťou hlavy a smútkom sex nikomu nechutí. Zmrzline sa preto radšej ako dezertu vyhnite.

Pelendrek

Klasický čierny pelendrek znižuje hladinu testosterónu u mužov aj žien. Tento hormón pritom výrazne stimuluje túžbu a poháňa sexuálny apetít. Ženy majú testosterónu menej ako muži, čo sa často prejavuje aj na nižšej sexuálnej angažovanosti. Na druhej strane po pelendreku vám môže klesnúť až na úroveň, že sex vás bude lákať menej ako večerné správy v televízii.

Brokolica

Pravdepodobne sa nikto pred plánovaným horúcim večerom nenatlačí šošovice, fazule a kyslej kapusty. Ale pozor aj na brokolicu. Ak sa jedna ružička objaví v šaláte, nič sa nedeje, ale brokolicové smoothie, alebo pečenú, či smaženú brokolicu ako hlavné jedlo pred sexom odmietnite. Zaváňa problémom. Doslovne. V našich črevách totiž spôsobuje rovnaké pochody ako strukoviny. Poháňa rast baktérií produkujúcich metán a ten zvykne vyjsť v najmenej vhodnej chvíli.

Rýchle občerstvenie

Tento druh stravovania je problematický nielen, ak si chcete udržať peknú postavu, ale aj dostatok libida. Problémom smažených jedál je množstvo trans – mastných tukov, ktoré neprospievajú zdraviu ani túžbe. Mnoho žien navyše porcia rýchleho občerstvenia nafukuje, je potrebné dlhšie trávenie a vďaka tomu je sex prakticky niekoľko hodín nemožný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #milovanie #zmrzlina #plynatosť #rýchle občerstvenie

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...