Sex a šťastie. Súvisia viac ako ste si mysleli!

Sex a šťastie sú dve oblasti ľudského života, ktorých skúmanie je nevyčerpateľné. Veda teraz dokonca objavila medzi oboma oblasťami veľmi tesný súvis. Jedno bez druhého zdá sa nefunguje.

08.05.2017 17:00
sex, vzťah, intimity, láska Foto:
Sex a dlhodobý pocit šťastia spolu úzko súvisia.
debata (4)

Sex prináša šťastie a šťastie sex

Výskumníci z University of Toronto and Université de Fribourg vo Švajčiarsku investovali svoju mozgovú kapacitu do bádania, prečo sex prináša ľuďom šťastie a ako je zároveň možné, že šťastní ľudia majú aj viac sexu. Preniknúť do toho začarovaného kruhu nebolo jednoduché. Štúdia odhalila, že šťastie vytvorené sexom pretrváva omnoho dlhšie ako iba pocit radosti priamo pri milostnom akte. Dôvodom je zmena klímy vo vzťahu. Ešte aj 24 hodín po styku sa partneri cítili šťastnejší a viac milovaní. A to je dôvod na radosť.

Sex ako základ lásky

Znie to neuveriteľne, ale je to tak. Sexom sa síce vzťah začínať neoplatí, lebo nie je pre spolužitie dvojice to najdôležitejšie, ale pre pocit šťastia zo vzťahu je základným kameňom. Výskum potvrdil, že sex podporuje lásku. Dokonca je zodpovedný za to, že aj dlhodobí manželia si ešte dokážu dať pusu a cítia sa spolu šťastnejšie ako partneri, ktorých sex zlyhal na plnej čiare. Záver štúdie znie, že pravidelná sexuálna aktivita vytvára pozitívne emócie súvisiace s vyššou náklonnosťou. Preto ak si chcete udržať partnera v šťastí a na svojej strane, sex bude podstatný.

Sex namiesto komunikácie?

Možno ste aj vy niekedy prišli do bodu, že ste sa chceli udobriť, no nevedeli ste nájsť správne slová. Práve do tejto situácie radia odborníci včleniť sex. Telesná láska automaticky povie, že nedorozumenie je zažehnané a preto sex na udobrenie nie je len fráza. Prirodzene sa tak nedá riešiť každý spor, ale za hádkou je milostná bodka správnym dozvukom.

Šťastie ako prameň sexu

Sex vytvára pocit náklonnosti, lásky a prehlbuje dôveru a šťastie. No pozor, zároveň je dobrý len vtedy, ak sa so svojim partnerom aj šťastne cítite. Sex samotný šťastie nezabezpečí a to aj preto, že ak nemáte partnera rada, ani súlož nebude taká, ako by mala byť. Sex šťastie kultivuje, udržiava a pestuje, no na jeho základné vykresanie bude potrebné viac ako spoznať dve tri milostné polohy. A to je celé tajomstvo týchto spojených nádob.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #intimity #milovanie #komunikácia #šťastie

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...