Päť dôvodov, prečo nemať análny sex, aj keby ste chceli!

Máloktorý druh sexu je vzhľadom k potešeniu, zdraviu aj sexuálnej odvahe skloňovaný tak často, ako ten análny. Niekedy však v jeho neprospech hrá viac ako len predsudky.

06.05.2017 17:00
sex, vzťah, intimity, orgazmus Foto:
Ak vám análny sex neprináša príjemný pocit, vo vlastnom záujem to nerobte.
debata

Hemoroidy

Análny sex môže byť dobrou prevenciou pred hemoroidmi, no po ich vzniku by sa vám táto cesta k slasti mala uzatvoriť. Dôvod je prostý. Hrozí vyššia miera poškodenia sliznice a tým pádom aj vyššia miera rizika vzniku krvácania, predĺženia liečby a prirodzene do hry vstupuje aj vyššie riziko infekcie.

Syndróm dráždivého čreva

Nie je to diagnóza častá, ale ženy na ňu zvyknú trpieť častejšie ako muži. S ňou môže súvisieť aj pocit nafúknutého brucha, striedanie hnačky a zápchy a značnejšia intenzita plynatosti. Problémom je, že pri análnom sexe sa konečník otvorí a pohyby natoľko môžu rozhýbať vašu peristaltiku, až to môže mať nepríjemné zdravotné odozvy vo vašom trávení. O plynatosti počas aktu ani nehovoríme.

Keď nepoužíva kondóm

Do konečníka je potrebné takmer vždy použiť ochranu. Ak ju partner odmieta, naozaj pre ženu nie je vhodné mať anál. Dôvod? Nikdy nie je zadok tak čistý, aby nemohol byť čistejší. To znamená, že partner môže zachytiť baktériu E.coli. Tá sa totiž v konečníku bežne vyskytuje. U neho sa nemusí nijako prejaviť, ale pri ďalšom styku vám ju zavedie do vagíny, odkiaľ sa môže odstať do močovej trubice a zápal je na svete.

Je príliš obdarený

Ani najlepší lubrikant na svete nepomôže, ak má partner nádielku väčšiu, ako je pre váš konečník pohodlné. Treba si uvedomiť, že ústa ani zadok primárne nie sú určení na sex. Sú len akousi doplnkovou taktikou, ak vám to telo dovolí. Ak nie, určite si nerobte násilie. Mimochodom na rozdiel od klasiky si len málo žien potrpí pri anále na väčšiu mužskú výbavu.

Nič necítite

Nie každá žena je rovnaká. Preto netreba mať ani na análny sex jeden meter. Pre niektoré ženy je tento druh sexu príjemný, dokonca sú schopné dosahovať orgazmus, iným neprináša prakticky žiadny príjemný pocit. Práve naopak. Ak patríte do tejto druhej kategórie, hoci by ste partnerovi radi vyhoveli, vo vlastnom záujem to nerobte. Nepotešíte tak ani partnera, vy si to neužijete a v konečnom dôsledku takéto „podržanie“ môže poškodiť vášmu vzťahu aj sexu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #milovanie #sexuálne techniky #predsudky #análny sex

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...