Používa váš partner kondóm správne? Pozor na päť zásadných chýb!

Prezervatív poskytuje v princípe spoľahlivú ochranu pred počatím. Za zlyhania môžu najčastejšie chyby, ktorých sa muži často dopúšťajú a následky nesú práve partnerky. Preto si dobre „očekujte“, či ten vás vie používať ochranu správne.

05.05.2017 17:00
bezpečný sex, kondóm, intimity Foto:
Prezervatív sa najčastejšie poškodí pri nesprávnom otváraní.
debata

Príliš neskoré nasadenie

Možno si navzájom veríte v otázke pohlavných chorôb, no partnerom si nemôžete byť istá, ak povie, že si prezervatív nasadí v správnom čase. Mnoho mužov si chce sex užívať bez neho a k nasadeniu pristúpia až pred finále. Problémom je, že spermie sa môžu nachádzať nielen v ejakuláte, ale aj v prostatickej tekutine. Nie je ich tam síce mnoho, ale už aj malé dieťa vie, že na plnohodnotné oplodnenie stačí jediná.

Zlé otváranie

Prezervatív sa najčastejšie poškodí pri nesprávnom otváraní. Lenže to nemusí znamenať, že sa pretrhne okamžite. O to je problém zradnejší. Poškodí sa jeho štruktúra a k fatálnej nehode príde až pri styku. Preto používajte výhradne naznačené miesto na otváranie. Vyvarujte sa kontaktu s nožnicami. Prezervatív chytajte vždy len bruškami prstov, nie nechtami.

Neprávne nasadenie

Aj prezervatív má rub a líc. Po jeho vybratí partner musí do prezervatívu jemne fúknuť, aby zistil, ktorou stranou sa rozvíja. Je potrebné, aby sa kondóm roloval po tele penisu z vrchnej časti rolky. Zároveň je nutné jeho rozvinutie až ku koreňu, inak hrozí, že sa pri styku vyvlečie a ostane hlboko vo vás. Vtedy stráca funkciu a navyše ho naozaj nie je jednoduché vybrať.

Nesprávna veľkosť

S kondómom je to ako s topánkami. Prejdete aj v takých, ktoré vám úplne nesadnú, ale rozhodne to nebude bezpečné. Máloktorý muž si všíma drobný údaj o priemere prezervatívu. Je preto vhodné, ak spolu vyskúšate niekoľko druhov a zvolíte ten, ktorý neškrtí, ale nebude sa vyvliekať ani pri divokejšej súloži. Je to dôležité pre potešenie aj bezpečie. Meranie môže byť pokojne práve v rukách zodpovednej ženy, pretože muži majú o svojej pýche často skreslené predstavy.

Použitie zlého lubrikantu

Niekedy nemusí prezervatív stačiť na plnohodnotnú lubrikáciu. No a tu mnoho mužov robí zásadnú chybu, siahnu po hocijakom mazive. Pri použití prezervatívov nie je nevhodné používať lubrikanty a zvlhčovače na báze olejov. Ak sa chcete cítiť bezpečne, je nutné použiť len prípravky na báze vody, alebo silikónu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #antikoncepcia #lubrikant #kondóm #prezervatív #neželané počatie

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...