Kedy môže vzťah zachrániť terapia?

Kedy je na záchranu vzťahu už neskoro? S akými problémami môžete vyskúšať párovú terapiu?

04.05.2017 17:00
rozvod, rozchod, láska, problém Foto:
Váš vzťah sa ocitol v kríze?
debata

V krízovom období

Mnoho párov sa rozhodne pre terapiu v situácii, kedy ide do tuhého. Už sa nachádzajú rovnými nohami uprostred problémov, jeden z dvaž sa môže zdať neprekonateľné. Ale nemusí to byť až také tragické. Práve terapia dokáže pomôcť zbaviť sa najväčšej bolesti a naučiť dvojicu spolu opäť komunikovať. A jej cieľom je budúcnosť – v tomto momente je ešte otázne, či spoločná alebo už to bude budúcnoť každého zvlášť. Terapia môže pomôcť urobiť v tomto štádiu rozhodnutia, ktoré dvojica dlho odkladala.

Žiadna blízkosť, žiadna komunikácia

Počas bežného dňa musia ľudia fungovať. Spoločné deti majú isté potreby, domácnosti sa treba venovať takisto. A fungovať treba aj v práci, aj v krtuhu priateĺov či blízkej rodiny. V kolotoči bežných dní sa manželský či partnerský život dostáva na vedĺajšiu koľaj, postupne je úplne potlačený. Dvojica spolu nekomunikuje láskyplne, dáva si len príkazy, strohé informácie. V takomoto prípade takisto dokáže pomôcť terapia. Dvojici ukáže, ako nájsť stratenú blízkosť, ako začať živo komunikovať, ako vrátiť do vzťahu nehu…

Chce to dvoch

Párová terapia dokáže vzťahu pomôcť len vtedy, ak sú s týmto krokom stotožnený obaja. Ak je jeden proti, nemá záujem komunikovať, je negativistický a zmene neverí, terapia stráca svoj zmysel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #terapia #komunikácia

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...