Ničíte svojmu partnerovi sebavedomie, hoci ani nechcete?

Ako partnerka máte byť pre neho povzbudením. Ale vy robíte presný opak! Týmito chybami...

22.04.2017 11:00
manželia, manželstvo, partneri, pár, hádka,... Foto:
Opäť mu dohovárate?
debata

Dobre mienené rady

Nemyslíte tým nič zlé, ale na jazyk sa vám neustále derú rôzne odporúčania. Týkajú sa jeho práce, šoférovania či kamarátov. Ako by sa mal zachovať v tej-ktorej situácii, ako si vypýtať vyšší plat či ako komunikovať s kamarátom, ktorý mu dlží peniaze. A hoci mu priamo nehovoríte, že nevie to či ono, z vašich slov to vycíti. A príjemné mu to nie je.

Všetko po ňom vylepšujete

Hoci umyje riad či rezervuje hotel, vy po ňom ešte vždy všetko prekontrolujte, prípadne to urobíte znova. Uloží vám veci do skrine? Namiesto toho, aby ste sa potešili, všetko vyložíte a urobíte to opäť, podľa vás lepšie. Nielenže útočíte na jeho sebavedomie, ale dávate mu najavo, že ho vlastne ani nepotrebujete.

Vtipkujete na jeho účet

A nie sú to príjemné žarty, pretože ho zhazujú. Či už v očiach vašich alebo jeho kamarátov. Nie každému je príjemné, ak sa o ňom rozpráva, navyše, s ironickým tónom. Ak vás na to už pár razy upozornil, neignorujte to.

Spochybňujete jeho rozhodnutia

Môže ísť o maličkosti, ale aj o veľké veci, nad ktorými si naozaj lámal hlavu. Veta ako: „Si si istý, že potrebuješ sveter?“ v ňom navozuje pocit, že sa vrátil do detských čias, kedy mama dohliadala na to, čo má na sebe. Ale ak ide o skutočne podstatné rozhodnutia, potrebuje vašu podporu a nie pochybnosti. Práve tými jeho sebavedomie podkopávate.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #muž #hádka #neistota #sebavedomie

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...