Hádate sa cez sms-ky? A s akým úspechom?

Najmä impulzívne povahy si nevedia pomôcť. Namiesto toho, aby vyčkali, kým sa s partnerom stretnú zoči-voči, svoju nespokojnosť vyťukajú do mobilu a pošlú.

14.04.2017 08:00
mobil, žena Foto:
Opäť ste nevydržali a poslali sms-ku plnú jedu?
debata

Podľa psychológov je to veľká chyba. Ak odošlete zlostnú sms-ku, neuľaví sa vám, skôr naopak. Ak partner nezareaguje okamžite, ste rozčúlená ešte viac ako ste boli. Ak zareaguje podobným štýlom, v akom bola napísaná vaša správa, máte pokazený celý deň. Aj návraj domov.

Konflikt sa nerieši cez sms-ku, vyčkajte na osobný kontakt. Mimika, gestá, tón hlasu – to všetko zohráva svoju rolu. Počas hádky navyše dvojica prechádza rôznymi štádiami, ktoré môžu smerovať k uzmiereniu. Ak nevidíme oproti sebe partnera a jeho priame reakcie na naše výzvy či obvinenia, môže to dokonca vzbudiť úzkosť. Kvôli krátkym sms-kám plných „jedu“ nielen domov prichádzame zle naladení, ale počas dňa nemyslíme na nič iné, len sa odosielanie a čakanie na sm-ky.

Preto, ak chcete čokoľvek riešiť s partnerom, počkajte na správny okamih a najmä na čas, kedy budete spolu. Vyriešiť všetko sms-kami cestou do práce nedokážete. Vzťah je o živej komunikácii, nie o jednostrannom osočovaní či vylievaní si zlosti. Myslite na to pri ďalšom konflikte, ktorý začnete riešiť opäť sms-kou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mobil #hádka #sms-ka

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...