Nie ste spokojná so svojim telom? Takto sa vám zhorší sex!

Pozriete sa na seba v zrkadle a namiesto povzbudivých slov a úsmevu sa zamračíte? Ak nie ste spokojná so svojim telom, odrazí sa to aj v posteli. A veľmi škaredo.

09.04.2017 14:20
nahé telo - odhalená žena Foto:
Štyri z desiatich žien sa obávajú, čo na ich nahé telo povie partner.
debata

Nie je nespokojnosť, ako nespokojnosť

Absolútna spokojnosť človeka je prakticky nemožná. Vždy je čo zlepšovať, vždy sa niekde dá pribrať, alebo ubrať, niečo spevniť a vyšportovať. To je ten zdravý drajv, ktorý nás ženie do posilňovne a telu neškodí, ale prospieva. Na rozdiel od situácie, keď jednoducho začnete pestovať nenávisť voči svojmu telu, doslova sa nemať rada s rezolútnym vyhlásením, že lepšie to už nebude. Takéto presvedčenie vám zhorší sexuálny život, uberie libido a celkovo môže výrazne narušiť partnerstvo.

Tajomstvo negatívneho postoja

Prečo je tak dôležité vidieť sa pozitívne, alebo minimálne začať na sebe pracovať a neodsúdiť sa za negatíva? Má to niekoľko rovín. Neustálym nadávaním na seba aj v partnerovi, ktorého by ste normálne vzrušovali, vsadíte do hlavy myšlienku, že možno naozaj nie ste až tak príťažlivá, ako vás vidí on. Zároveň sa omnoho viac uzavriete do seba a to znamená, že niečo ako zvodné postoje, gestá a zvádzanie jednoducho nebudete realizovať. No a to bude každému chlapovi chýbať.

Menej vzrušenia

Negatívny postoj samej k sebe automaticky privoláva pocit, že vás negatívne vníma aj okolie. To zapríčiňuje, že ak ostanete pred partnerom nahá, namiesto uvoľnenia sa vás zmocní hanblivý kŕč. Ak aj nie viditeľne, vaše podvedomie vám nedovolí cítiť sa dostatočne dobre, aby ste si sex užili. O niečom takom ako dobrý orgazmus samozrejme už nemôžete ani snívať.

Experimenty bokom

Pretože sa necítite nahá vo svojej koži, tak ani hry, vášeň, nové experimenty pre vás nebudú vôbec zaujímavé, skôr budú predstavovať utrpenie. To extrémne zhorší sex. Najredšej ho budete mať pri zhasnutom svetle a na klasiku. Nie je to atraktívne ani pre jedného z dvojice. Muž potrebuje aj vizuálne a akustické vzrušenie. Bez toho mu to nepôjde a nebude sa tým pádom starať ani o vaše uspokojenie.

Výčitky z neuspokojenia

Je to ako začarovaný kruh. Na jednej strane si robíte výčitky kvôli postave, ktorá vám nedovolí potešiť partnera naplno a zároveň si pripíšete aj poznanie, že partner o sex stráca záujem. Pritom všetko začalo tým, že ste sa začali na seba pozerať negatívne. Zmeňte postoj sama k sebe a zrazu sa začne pozerať inak aj partner a sex bude ako jedna báseň.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nahota #sexualita #intimity #Telo #uspokojenie #negatívne pocity

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...