To pochopí len skvelá kamarátka! Ste takou?

Úprimnosť, oddanosť a keď treba, aj ráznosť. Čo charakterizuje vzťah dobrých kamarátok? V akých situáciách sa ukazuje, či ich vzťah stojí za to?

08.04.2017 11:00
kamarátky, priateľky Foto:
Všetko sa dá, len treba chcieť.
debata

Nie, on ťa nemiluje

Úprimnosť! Poznáte sa dosť dlho na to, aby ste jej klamali o dôležitých veciach. Občas je ťažké povedať kamarátke pravdu, pred ktorou zatvára oči. Ale dobrá kamarátka by to mala dokázať. Najskôr jemne, neskôr, keď náznaky nie sú pochopené, treba aj nepríjemné fakty zopakovať ostrejšie.

Čo budem bez teba robiť

Ona má vzťah, vy nie. Aj vaše obavy sú v poriadku. Máte strach, že zostanete sama, že prídete o človeka, ktorý je vám blízky. Ak ste dobré kamarátky, dokážete si vypočuť aj obavy tej druhej. A hoci obe viete, že vážnym vzťahom jednej z vás sa vaše kamarátstvo zmení, rozprávajte sa o tom. Je namieste aj uistenie, že jedna pre druhú tu budete vždy, i keď možno už nie tak často.

Som na dne

Dráma v živote jednej z vás. Na dvere zaklope rozchod či udalosť, ktorá sa nedá len tak „predýchať“. Musíte pomôcť. A nie raz ani dva. Možno vás čaká náročné obdobie niekoľkých mesiacov. Ale ste tu, nenariekate, utešujete a povzbudzujete.

Už stačilo

Každý smútok sa musí jedného dňa skončiť. Inak to nejde. Ak sa jedna z vás neustále točí v minulosti, narieka a nedokáže sa pohnúť vpred, je na mieste opäť pritvrdiť a povedať: stačilo. Prišiel čas pohnúť sa vpred, nechať minulosť dožiť a sústrediť sa na nové veci, nové výzvy či nových ľudí. Neepodporujte kamarátku v nekonečnom utápaní sa, neprospeje to ani jej, ale ani vášmu priateĺstvu.

Potrebujem zmenu

Iste, nepadne vám dobre, keď vám kamarátka oznámi, že túži po zmene. A nie malej. Plánuje odísť ďaleko, túži si vyskúšať život inde. Alebo ju zláka nová práca či iné možnosti. Bude vám chýbať, o tom nepochybujete. Ale brániť jej v rozlete len pre strach o samú seba? To nie je fér. Ona túži vyskúšať, čo jej ponúka život. Podporte ju, pomôžte jej roztvoriť krídla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kamarátstvo #úprimnosť #oddanosť

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...