Utrpenie z lásky? Päť tipov, ktoré zaručene fungujú!

Staré známe úslovie o tom, že čas je najlepší lekár a zahojí všetky rany, poznáme. Ako si dovtedy pomôcť? Týchto päť trikov naozaj zaberá.

05.04.2017 15:00
láska, problém, vzťah, rozchod Foto:
Zbohom...
debata

Preč so smutnou hudbou

Ostať doma, počúvať smutnú hudbu a naplno sa týrať svojou osamelosťou. Poznáme to viacerí, ale teraz treba robiť presný opak. Zavolať kamarátke, stretnúť sa s priateľmi, ísť do kina, zahrať si spoločenskú hru či niečo si spolu uvariť. Pomáha držať sa hesla „len nie sama“ a hudbu, ktorá nám pripomína bývalú lásku, zatlačiť niekam hlboko do skrine.

Upratujte, žehlite, perte

Zútulnite si svoj domov, teraz je na to ten najsprávnejší čas. Ak máte len trochu energie, pustite sa do maľovania stien, prestavte si v izbe nábytok, kúpte si nové dekoračné prvky a tešte sa z nich. Vďaka týmto činnostiam získate novú energiu a podarí sa vám zničiť veľa spomienok na expriateľa. Fotografie, listy, darčeky a iné spomienkové kúsky odložte do kartónovej krabice. O pár rokov si v nich možno rada zaspomínate, ale teraz musia ísť preč z dosahu.

Spoznajte nových ľudí

Niektorí sa chcú v tejto chvíli zabaviť s priateľmi a rodinou (to je tiež v poriadku), ale ostatní by si zas radi rozšírili svoj okruh známych. Je jedno, či to budú ženy alebo muži. Teraz ste bez záväzkov, slobodná, nezávislá a nikomu nemusíte nič vysvetľovať. Znamená to, že si môžete robiť, čo chcete. Rande na slepo, stretnutie s kolegami (aj tu môže vzniknúť láska, hoci ste sa jej v minulosti bránili), klub, bar, či diskotéka v nočných hodinách. Robte, čo vás baví.

Wellness

Po smútku, strese, frustrácii a bolesti prichádza na rad dopriať si trochu oddychu. Rozmaznávajte sa a vyskúšajte napríklad čokoládovú masáž, ayurvédu, manikúru či pedikúru, thajskú, či masáž horúcimi kameňmi.

Šport zabíja smútok

Pravdepodobne najlepší tip na žiaľ, hnev, smútok a frustráciu, pozostáva z piatich písmen. Šport! Vyskúšajte niečo nové, zaplaťte si členstvo vo fitnescentre alebo si urobte svoj individuálny športový plán doma. Najúčinnejšie je to v exteriéri (pohyb na čerstvom vzduchu). Oprášte korčule a vybehnite na hrádzu, vyvenčite svoj nový bicykel, vyberte sa behať, alebo, ak ste dlho nešportovali, začnite dlhými prechádzkami. Zaručene si vyčistíte hlavu a prídete na iné myšlienky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smútok #rozchod #rande #wellness #šport #spomienky #záväzky #masáž

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...