Stretnime sa, navrhuje váš ex. Ako zareagovať?

Stretávanie sa tesne po rozchode? Ak ide o praktické veci, je to v poriadku. Do hádok sa však zatiahnuť nenechajte.

30.03.2017 15:00
rande, láska Foto:
Nechajte ho "vyrozprávať sa".
debata

Z nenápadného „stretnime sa“, ktoré vám v telefóne povie váš ex, sa môže vykľuť nepríjemné obdobie plné svárov. Ako ukončiť vzťah z minulosti tak, aby naozaj zostal uzavretý?

Najjednoduchšie by bolo na všetky pozvania a návrhy odpovedať stručné „nie“. Ok, chcete byť slušná, veď s tým mužom ste prežili isté obdobie života. Ale… Rozchod je bolestivý, či už ste ho iniciovali vy alebo on. Ale načo si stále jatriť rany?

Nehádajte sa! Možno váš ex príde na stretnutie poriadne „naštartovaný“ a hneď na vás spustí spŕšku útokov. Dozvedel som sa o tebe to či ono… Ale vy už nie ste jeho partnerkou, vysvetľovať mu jeho teórie je zbytočná strata času. Nenechajte sa zatiahnuť do žiadnej nepríjemnej hádky. Rozlúčte sa a odíďte hneď, ako zistíte, že vaše stretnutie je vlastne len o vylievaní jeho zlosti.

Je možné, že stretnúť sa chce z čisto pragmatických dôvodov. Vyriešiť potrebné veci – kedy si odnesiete z jeho bytu vašu práčku alebo komodu. Zavadzia mu, chce sa zariadiť po svojom. To je v poriadku. Bežné problémy rozchodu, ktoré sú viac-menej praktické, je tesne po rozchode lepšie vyriešiť telefonicky či mejlom. Stretávanie sa je emocionálnou záťažou najmä pre „opusteného“. A zámienky tohto typu použije v čase, kedy je najhoršie.

Máte maslo na hlave? Boli ste to naozaj vy, kto sa zachoval nefér a zo vzťahu sa vyparil? Potom jeho zlosť pochopte. Ak má potrebu „ešte raz sa stretnúť“, vyhovte mu. Ak jeho útoky nepresiahnu mieru, ktorá by bola pre vás únosná, nechajte ho „vyrozprávať sa“, vysvetlite mu ešte raz veci aj z vášho pohľadu. Je už na ňom, ako ich vezme a či pochopí, že vaše stretnutie bolo skutočne posledné.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #stretnutie #expartner

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...