Klame vám do očí! Prezradí ho hlas aj mimika

Tak to ale nie! Nenechajte sa "opiť" rožkom, na jeho klamstvá si posvieťte.

29.03.2017 07:00
muž, klamár, lož, nos Foto:
Uf, ten ale klame!
debata

Tón hlasu

Ak doteraz znel tón partnerovho hlasu celkom normálne, len zrazu… Jeho výška vás prekvapí. Ak sa náhle zmení výška jeho hlasu, môže to znamenať, že klame. Pri klamstve majú ľudia tendenciu hovoriť nielen rýchlejšie, ale aj hlasnejšie.

Reč tela

Aj pohyby ho môžu usvedčiť z klamstva. Ak si pri reči začne zrazu pomáhať širokými a prudkými gestami, môže to byť znak luhania. Na druhej strane, ak gestá používa, no zrazu komunikuje celkom bez nich, priveľmi sa ovláda a premýšľa o tom, čo povie. Stráži slová aj gestá.

Reč tváre

Ak partner klame veľmi zriedka, tak má problém pri klamstve pozerať vám priamo do očí. Uhýbanie pohľadom ho tak môže okamžite usvedčiť. Potom sú mimovoľné prejavy tváre, ktoré hovoria o klamstve: častejšie olizovanie pier počas reči, falošný úsmev na tvári či mimovoľné trhanie viečkom alebo kútikom úst.

Obsah viet

Klamári majú sklon k siahodlhým opisom. Krátke, jasné a úsečné odpovede – to nie je ich štýl. Naopak, dokážu rozprávať priam romány, čím získavajú čas, aby svoj príbeh dotiahli do zdarného konca. V takom prípade skúste položiť otázku parnerovi ešte raz a vyčkajte, či sa konečne dočkáte jasnej odpovede.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #klamár #reč tela #mimika

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...