Tri najpodstatnejšie črty dobrého priateľstva

Už ste niekedy rozmýšľali nad tým, prečo vám priateľstvo vydržalo tak dlho?

07.03.2017 15:00
leto, dovolenka, cestovanie, pláž, more,... Foto:
Máte super kamarátku?
debata

Sloboda: Znie to celkom logicky – človek sa môže s niekým priateliť len z vlastnej vôle. A ak vôľa a chuť nie je, z priateľstva nebude nič. Je dôležité povedať, že sloboda rozhodnutia musí existovať na oboch stranách. Nemôžete sa rozhodnúť, že sa budete priateliť s niekým, kto o vaše kamarátstvo vlastne ani nestojí. To rozhodnutie stojí na dvoch ľuďoch.

Podobnosť: Musíte sa stretnúť s človekom, ktorý má podobné záujmy, podobný rebríček hodnôt, podobný zmysel pre humor… Toho, čo vás spája musí byť určite viac ako toho, v čom ste odlišní. Iste, svoju presnú kópiu nenájdete, ale podobnosť znamená, že kamarátstvo vám môže vydržať dlho. Máte totiž spoločné témy, ktoré vaše priateľstvo udržiava roky „živé“.

Rovnováha: Dávt a brať – v tomto smere musí byť zachovaná rovnováha. Sú situácie, kedy treba dávať a následne prídu také, kedy budete čosi dostvávať. Ani jeden nemôže mať pocit, že je tým druhý využívaný, že je neustále pod tlakom povinností… Raz potrebujete pomoc vy, inokedy kamarátka. Váš vzťah je roky vyvážený a cítite sa v ňom príjemne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sloboda #kamarátstvo #rovnováha

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...