Priveľmi chytrá na lásku? Čo to znamená?

Analyzujete každú vetu a máte problém otvoriť sa ľuďom? A problém vám robí aj dôvera?

19.01.2017 11:00
pracujúca žena, kancelária Foto:
Ste priveľmi inteligentná a stále single?
debata

Teraz je to oficiálne! Nerobíte nič zle, ak ste dlhodobo sama. Ste len priveľmi chytrá pre vzťah. Aspoň to tvrdia vedci z „University of Waterloo“ v štáte Ontario, v Kanade. Čo presne zistli? Že ľudia s priveľmi vysokým IQ sa nezaľúbia tak ľahko ako ostatní. A tu sú dôvody:

Potrebujú všetko pochopiť, do detailov

Veľmi inteligentní ľudia všetko analyzujú z rôznych strán namiesto toho, aby sa naplno oddali pocitom. Túžia pochopiť nielen svoje pocity, ale aj pocity toho druhého. Každé rande vyhodnocujú z mnohých strán a rozmýšĺajú takmer nad každou vetou, ktorú vypovedal človek sediaci oproti nim – ich potencionálny partner.

Potrebujú viac času, aby sa otvorili

V mysli im stále svietia riziká, ktoré by mohli nastať potom, čo sa niekomu celkom a priveľmi rýchlo otvoria. Veriť svojim pocitom? To nie! Aj tu prebieha hlboká analýza, či človek, s ktorým sa črtá vzťah, si zaslúži ich dôveru. Keďže sú skôr zahĺbení do seba, úzke kontakty nadväzujú o čosi ťažšie.

Na zlé skúsenosti nezabúdajú ľahko

Chyby, ktoré sprevádzali predošlý vzťah ich prenasledujú. Vracajú sa k nim, porovnávajú a obávajú sa, že sa môžu zopakovať. Súvisí to aj s tým, že nie celkom dokážu komukoľvek naplno dôverovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dôvera #analýza #inteligencia

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...