Randenie v devätdesiatych rokoch? Bolo jednoduchšie ako teraz?

Žiadne nekonečné vypisovanie cez sms-ky. A telefonovanie cez pevnú linku veľa súkromia neposkytovalo.

10.01.2017 13:00
láska, vzťah, manželstvo Foto:
Bolo to kedysi jednoduchšie?
debata

Zistiť si niečo o chlapovi, ktorý vás zaujíma, nebolo také ľahké. Bolo nutné nenápadne sa opýtať niekoho, kto sa s ním poznal. Ale ono to nie vždy bolo také nenápadné, ako by ste chceli… Nemohli ste si nájsť jeho fotografie na facebooku, ani zistiť, s kým sa priatelí alebo či je zadaný. A tak ste sa mohli spoliehať len na informácie z druhej ruky – alebo nabrať odvahu a osloviť ho niekde v bare či na párty.

Len tak nezáväzne si vymeniť kontakt? Neexistovalo! Vypýtať si od niekoho číslo, na pevnú linku, nebolo nezáväzné. Ak ste sa odhodlali si číslo vypýtať, potom zostalo jediné – aj zavolať. Žiadna stručná sms-ka, či mejlová správa ani komentovanie fotografie na facebooku.

Rande sa dohováralo ľahšie – buď áno alebo nie. Žiadne nekonečné dopisovanie si. Pevná linka bola pevná linka, navyše, súkromie nebolo vždy zaručené. Rýchle otázky: „zájdeme v stredu tam a tam“ – a bolo dohodnuté.

Ak ste k niekomu na párty pocítili sympatie, bolo nutné sa rozhýbať. Kontakt zoči-voči bol prirodzenejší, ľudia sa menej ostýchali. A mohli si tak okamžite uvedomiť, či iskra preskočila alebo nie. Ak si teraz s niekým dopisujete niekoľko týždňov prostredníctvom internetu, môže prísť pri skutočnom stretnutí kruté vytrieznvenie. A vy si uvedomíte, koľko času ste premrhali…

A obdobie po rozchode? Neexistovalo sledovanie bývalého na internete, ani umáranie sa nad jeho aktuálnymi fotografiami, na ktorých je s novou ženou. Vo veĺkom meste sa mohlo celkom ľahko stať, že po rozchode ste sa už jednoducho nikdy nestretli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #randenie #sms-ka #devätdesiate roky #pevná linka

+ Vyberajte vhodný typ hydratácie práve pre svoju pokožku.
Šetrite, avšak si dávajte pozor na čom šetríte....

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....