Táto vec robí manželstvo perfektným

Každý pár prežíva lepšie aj horšie časy. Je to celkom normálne. Ale jedna vec spája páry, ktoré môžu svoje manželstvo označiť za šťastné.

28.12.2016 17:00
bozk, láska, milenci, vzťah, romantika Foto:
Ako byť šťastným párom dlhodobo?
debata (1)

Dlhodobý vzťah si vyžaduje veľa práce. Na začiatku každého vyzerá byť všetko jednoduché – keď sú obaja zaľúbení, životy sa zlaďujú akosi rýchlejšie a menej komplikovanejšie. A čo je najdôležitejšie, komunikácia plynie celkom prirodzene, ani jedného do nej netreba nasilu „tlačiť“.

Práve komunikácia je základom dobrého vzťahu. Ako totiž roky plynú, manželia sa spolu rozprávajú čoraz menej. Možno očakávajú, že partner už vie, čo chcú povedať. Ale nie je to pravda. A keď mnohé veci zostanú nevypovedané, prichádzajú na rad pochybnosti, nervozita či pasivita. A tá manželstvo postupne zabíja.

Pritom ide o celkom jednoduchý zvyk, ktorý by si mali osvojiť manželia. Každý deň si spoločne sadnúť za stôl a aspoň tridsať minút sa zhovárať. Nejde pritom o to, aby ste rozoberali stále iba vážne veci, je však dôležité, aby ste vedeli, aký mal partner deň, čo ho trápilo či naopak, potešilo. Ak sa manželia nerozprávajú o bežných, každodenných udalostiach, môžu sa jeden druhému vzdialiť. Preto netreba zabúdať – pol hodina živej komunikácie denne sa postará o to, aby vzťah napredoval.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #komunikácia

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...