Ideme do spoločného bytu! Čo by tomu malo predchádzať?

Váš vzťah napreduje a tak začnete premýšľať o spoločnom bývaní. Snívate s otvorenými očami, aké to bude, ak jedného dňa nebudete musieť utekať do svojho podnájmu.

25.12.2016 11:00
byt, rekonštrukcia, bývanie, práca Foto:
Už ste sa rozhodli - idete do spoločného!
debata

Pozor! Spoločné bývanie môže byť od vášho vysnívaného ideálu ďaleku. Čo by mu malo predchádzať?

Spoznávanie

Ani to by nemalo byť nekonečné. Niektorým párom stačí mesiac či dva, aby si povedali, že idú do toho spoločne. A čas ukáže, aké ich rozhodnutie bolo. Pravdou je, že čím dlhšie toto rozhodnutie odkladáte, tým ťažšie sa rázny krok v spoločnému bývaniu robí.

Začiatky sú sladké

Ak spolu začnete býbať v čase absolútnej zaľúbenosti, teda pomerne skoro od momentu zoznámenia sa, vaše svety sa v spoločnom byte budú zbližovať oveľa ľahšie. Obaja ste totiž prístupnejší kompromisom a na prípadné nedostatky partnera nehľadíte až tak prísne. Ak najväčšia zaľúbenosť opadne, vaša domácnosť už bude „zabehnutá“.

Spolu a predsa zvlášť

To, že spoločne bývate, ešte neznamená, že nepotrebujete vlastný priestor. Spoločne strávený čas je síce krásny, ale každý pozrebuje aj priestor pre seba. Ak máte priveľmi malý byt, aby ste sa vedeli zatvoriť do svojej izby a užiť si aj akú-takú samotu, jeden z vás by mal „vypadnúť“ na pár hodín z domu. Následne si budete vzácnejší a zároveň si od seba oddcýhnete.

Chod domácnosti

Skôr, než podpíšete nájomnú zmluvu, ujasnite si vaše finančné možnosti. Dohodnite sa, kto za čo v spoločnom byte platí, aby ani jeden z dvojice nemal pocit, že ťahá za toho druhého. Práve financie sa častokrát stanú prvým vážnym problémom v spoločnej domácnosti. Je dobré, ak viete, do čoho idete. Aj čo sa tejto stránky týka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bývanie #financie #pár #spoznávanie sa

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...