Vzťahy dopredu predurčené na krach. Žijete v niektorom z nich?

Hoci sa nič nedá tvrdiť so stopercentnou istotou, sú okolnosti, ktoré jednoducho zvyšujú výskyt krízových okolností.

17.11.2016 17:00
hnev, hádka, rozchod, rozvod Foto:
Po hádke si dvojice uvedomia, že ten druhý aj napriek chybám je dôležitý.
debata

Tak ako nerešpektovanie povolenej rýchlosti na ceste zaváňa problémami, existujú aj vzťahové predpoklady, ktoré naznačujú, že spolunažívanie nebude patriť k najšťastnejším ani dlhodobým.

Postavené na sexe

Tento fenomén sa objavuje čoraz častejšie. Sex sa už nezvykne riešiť po dlhom chodení, ale často ako úvod k ďalšiemu zoznamovaniu. Tu nastáva disharmónia medzi sexuálnym naplnením a prázdnotou vzťahu. Ak vám to klape v posteli, ale inak sa nudíte, necítite, že žijete s človekom, ktorý je akoby vašou dvojičkou, s najväčšou pravdepodobnosťou príde skôr či neskôr sklamanie zo vzťahu a hľadanie aj iných, ako sexuálnych hodnôt. Samozrejme u iného!

Rozdielne sexuálne potreby

Druhým extrémom je, ak si partneri sedia ako dvojica, ale v posteli sú na nože. Sex musí byť rovnako párovou záležitosťou, ako spoločné záľuby, predstavy o živote a ciele. Ak totiž každého vzrušujú iné situácie, praktiky a neviete si vyjsť v ústrety, dlhé trvanie nie je to, čo váš vzťah bude charakterizovať.

Iné kultúrne pozadie

Odlišné spoločenské postavenie, alebo kultúrne hodnoty. Iné vierovyznanie aj životná filozofia. To sú fenomény, ktoré rieši pri zamilovaní málokto a pritom nejde o banalitu. Prostredie nás dlhodobo formuje a pri strete kultúr to nemusí iskriť práve vášňou. Problémom býva často prijatie nových hodnôt a vzdávanie sa starých. Niekedy je to zložitejšie, ako vzdať sa partnera.

Nevedia sa pohádať

Znie to paradoxne, ale vzťahy, v ktorých si partneri nevedia skočiť do vlasov, majú krátke trvanie. Hádka nie je negatívom, ak si odpustí emócie a vyčistí dusný priestor. Taktiež je dôvodom na udobrovanie a tým aj posilnenie vzťahu a súdržnosti. Po hádke si dvojice často uvedomia, že ten druhý aj napriek chybám je dôležitý. Ak si však nevykričíte čo je potrebné, obaja živíte v sebe krivdu, čo zadusí lásku a pochová vzťah.

Nemajú vlastné peniaze

Spoločný rozpočet je dobrá vec, no v praxi je pre fungovanie vzťahu dôležité, aby mal každý nárok aj na svoje „vreckové“. Na predmety, ktoré bude chcieť, hoci sú zbytočné, ktoré potešia, spravia deň lepším, ale ten druhý s nimi nemusí vždy súhlasiť. Na luxus, ktorý neodčerpá z rodinného rozpočtu. Mať svoj kúsok finančnej slobody predlžuje spolunažívanie a vytvára pohodu, kde je aj vlk sýty aj ovca celá.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #sexuálne praktiky #temperament #kultúrne odlišnosti #finančná sloboda

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...