Čakáte a čakáte? Prečo vás stále nepožiadal o ruku?

Už dlhší čas mlčky očakávate, že váš partner pred vami pokľakne na kolená a vysloví prelomovú vetu: "Vezmeš si ma?" Ale on nie a nie sa rozhýbať. Dôvody?

13.11.2016 11:00
zásnuby Foto:
Neviete sa dočkať žiadosti o ruku?
debata

Manželstvo? Kto ho potrebuje?

Ženy oveľa viac očakávajú, že vzťah sa prehupne do manželstva. Pre mužov je tento krok menej dôležitým a častokrát sa vyhovárajú slovami: „Veď medzi nami manželstvo nič nezmení“. Je pre nich jednoduchšie byť s milovanou osobou bez „papiera“. Ak navyše partner pochádza z rozvedenej rodiny, aj to môže byť dôvodom, prečo sa do zväzku nehrnie. Strach z toho, že prežije to isté čo kedysi jeho rodičia, je takisto faktorom stojacim za zmienku.

Možno nevie, ako to urobiť

Nie všetci muži sú spontánni a mnohí každý takýto krok dlhodobo zvažujú. Aj to, ako partnerku o ruku požiadajú, je pre nich ťažkým orieškom. Na dovolenke, v reštaurácii či doma v obývačke? Nevedia si rady, ako by tento veľký deň mal vyzerať. A ešte mu môže víriť hlavou aj možnosť, že by ste povedali nie. Ak sa váš drahý občas nepriamo opýta, ako by ste si to predstavovali a vy viete, aký váhavý je typ, radšej mu vaše predstavy čo najrýchlejšie opíšte. Jemu to môže pomôcť konečne sa odhodlať.

Nie ste jeho životnou láskou

Je vám spolu pekne a vášmu vzťahu navonok nič nechýba. Ale ešte jedna možnosť, prečo váš partner s otázkou otáľa, je fakt, že nie ste jeho životnou láskou. Čaká, zvažuje a dokonca kalkuluje. A možno popri vás stále hľadá tú pravú. A s tým zrejme nič neurobíte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zásnuby #partner #žiadosť #otáľanie

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...