Prečo sme na jeseň všetci takí atraktívni?

Jedno musíme priznať - jeseň je úžasné ročné obdobie. Nielen príroda ukazuje svoju najkrajšiu stránku, ale aj my.

11.10.2016 09:00
jeseň, žena Foto:
Aj takéto počasie býva na jeseň. Ale nám to čo?
debata

Odrazu nepociťujeme odchod leta za katastrofu, pretože podľa aktuálnej štúdie, ktorú zverejnili v časopise New England Journal of Medicine, vedci zistili, že ľudia sú na jeseň najatraktívnejší. Súčasťou štúdie bolo aj zistenie, že ľudia sú na jeseň štíhlejší ako v akomkoľvek inom ročnom období.

Štúdia

V rámci štúdie sa rok sledovalo 3 tisíc osôb z troch rôznych krajín – Japonsko, Nemecko a USA. Účastníci štúdie sa museli pravidelne vážiť a výsledky posielať vedcom.

Výsledok: Môžu za to sviatky

Kolektívne priberanie v Amerike bolo viditeľné okolo Dňa vďakyvzdania – čiže v novembri. V Japonsku je veľa sviatkov v máji, čo znamená, že sa v tomto období hromadne zvyšujú tukové rezervy Japoncov. Nemci zas do šírky rastú v apríli, kedy oslavujú Veľkú noc. Kolektívne priberanie sa zaznamenalo v rovnakom čase vo všetkých troch krajinách počas Vianoc a okolo Nového roka.

Najviac záleží na lete

Leto je ročným obdobím, kedy najviac dbáme na to, ako vyzerá naša postava (v plavkách). Práve preto bývame začiatkom jesene najštíhlejší. Ostatné ročné obdobia sú poznačené sviatkami a hodovaním, čo vedie k negatívnym výsledkom, ktoré sa v podobe tukových vankúšikov odzrkadľujú na našom bruchu, bokoch a stehnách. Všetko súvisí so sviatkami, o tom sú vedci presvedčení. Práve na jeseň by sme mali dbať na stravu. Hody sú dovolené, ale nie v klasickom zmysle: „Je mi jedno, že sú Vianoce, od zajtra chudnem.“

Keď smútime za letom…

Sme atraktívni/atrak­tívne – to je vynikajúca správa, ktorá sa hodí vždy, keď nám príde smutno za letom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #chudnutie #jeseň #sviatky #priberanie #atraktivita #tukový vankúšik

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...