Ako sa zachovať, keď si chce vaša kamarátka vziať toho nesprávneho?

Nepríjemnú pravdu pred kamarátkou nezatajujte, ale jej následné rozhodnutie akceptujte. Nech je akékoľvek.

05.10.2016 07:00
ženy, kamarátky, plač, smútok Foto:
Povedzte pravdu. Hoci ni eje príjemná.
debata

Najlepšie kamarátky spolu hovoria o všetkom. A ich sila je v tom, že sú k sebe úprimné. Pri akejkoľvek téme. Aj v najťažších rozhodnutiach v živote. Ako sa zachovať v prípade, kedy si vaša kamarátka ide vziať nesprávneho muža? A nejde len o váš pocit, o jej nastávajúcom niektoré veci viete na sto percent.

Stojíte pred veľkou dilemou. Povedať jej, čo máte na srdci a ohroziť tak jej veľký deň? Mlčať a nechať čas, aby sa o všetko postaral?

Mlčať by ste nemali. Skôr, než pred priateľkou vyrukujete s naozaj zlými správami, premýšľajte. Myšlienky si spíšte na papier, prípadne sa poraďte s ďalšou spoločnou kamarátkou. Prediskutujte vaše možnosti, preberte situáciu zo všetkých strán.

Nečakajte pridlho. Ak rozhovor odkladáte, bude to len horšie. A nervozita vám bude ničiť život. Odhodlajte sa a konajte. Citlivo jej predosrite fakty, o ktorých viete. Rozhodnutie, čo s nimi, už nechajte na ňu.

Nebuďte prekvapená, ak priateľka zo svadby necúvne. Netlačte na ňu. Ak ste jej povedali pravdu, svoju povinnosť ste si splnili. Ďalšie kroky idú mimo vás. Keď sa rozhodne zo svadby vycúvať, stojne po jej boku. Pevne. V ťažkých okamihoch sú to práve najlepšie kamarátky, o ktoré sa môže človek oprieť. Myslite na to.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #svadba #Pravda #kamarátky #úprimnosť #sila

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...