Keď si ženy idealizujú partnera, môže za to aj ich zúfalstvo

Ženy majú silnú tendenciu idealizovať si muža po ich boku. Prečo?

30.09.2016 09:00
láska, vzťah, problém Foto:
Žiaden ideálny muž po vašaom boku nie je?
debata

Sú veľmi zúfalé. Tak veľmi túžia po vzťahu, že berú „každého“. A je im v podstate jedno, kto vedľa nich je. Ich túžba po vzťahu silne prevyšuje realitu, ktorú im nový partner ponúka. A tak si ju prispôsobia.

Sú tak zamilované. V takom prípade sa isté idealizovania partnera pripúšťa. Život po jeho boku je taký nádherný, že jeho menšie nedostatky sú nepodstatné. Ale o tom sú prvé mesiace lásky.

Sú posadnuté dieťaťom. Hoci si celkom jasne uvedomujú, že muž po ich boku nie je parter pre život, sú rozhodnuté k dieťaťu sa dopracovať za každú cenu. Istá idealizácia im pomáha aspoň ako-tak zvládnuť fakt, kto je aktuálne po ich boku. Ich cieľ totiž nie je vzťah s týmto mužom, ale dieťa s ním.

Sú po ťažkom rozchode. A túžia dokázať sebe aj ostatným, že nájsť si chlapa nie je pre ne problémom. Chcú sa zamilovať a to čo najrýchlejšie. Ale spomienky na bývalého ešte celkom „nevychladli“ a tak svoje city presmerujú na nového muža. Túžia v ňom vidieť niekoho iného, možno svojho ex, a tak si predstavy o ňom prispôsobia tomuto obrazu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #partner #expartner #idealizovanie

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Pravidelný pohyb je kľúčom k dobrému zdraviu a šťastiu.
Nečakaný príjem prinesie úľavu vašim financiám....