Strach prijať orálnu rozkoš? Muži sa sťažujú, ženy nás 'tam' nechcú

Veľa sa píše o orálnom uspokojovaní mužov a ženské portály sú plné návodov, ako na to. Ale čo sa na to pozrieť z opačnej strany?

29.09.2016 13:00
orálny sex, potešenie, dvojica, milovanie, sex Foto:
Orálny sex je tou najintímnejšou časťou milovania.
debata (3)

Muži nemilujú orálny sex len prijímať. Mnohí z nich sa priznali, že je pre nich zvláštnym druhom naplnenia možnosť uspokojiť partnerku „tam dole“ perami. Prekvapuje ich, keď sa tomu žena zväčša bráni, alebo často orálny sex úplne bojkotuje.

„Je to zvláštne. Moja priateľka ma mnohokrát odstavila od toho, aby som ju mohol uspokojiť ústami. Vraj sa necíti komfortne, nie je úplne čistá a podobné výhovorky. Veľmi dobre vie, že mi to neprekáža,“ hovorí Milan. Našťastie nepatrí medzi mužov, ktorí by sa možnosti vložiť havu do lona svojej milovanej celkom vzdali. Vie, že jeho polovička si dokáže orálne uspokojenie užiť a fascinuje ho, ako prežíva jednotlivé momenty.

Radoslav má v tomto smere úplný zákaz. „Moja polovička to skrátka neznáša. Už sa ani nepokúšam o to, aby som ju uspokojoval ústami. A čo je ešte horšie, nerobí to ani ona mne. Bozky na ústa alebo na telo sú v našom sexe úplne prirodzené, ale akonáhle sa zvrtne reč na pohlavné orgány, koniec. Raz sme sa pre to poriadne pohádali. A odvtedy už to radšej neriešim,“ priznáva muž, ktorého meno bolo zmenené.

Mnoho žien odmieta orálny sex od mužov z dôvodov neistoty. Fyzicky sa necítia byť dosť „v poriadku“, „pripravené“, „čisté“. Niektorým sa preháňa hlavou myšlienka na vzrušenie a s ním spojené zvlhčenie vagíny a majú blok pustiť k nemu partnera. Pritom však väčšina mužov podobný moment vyslovene vyhľadáva a vníma ho ako neoddeliteľnú súčasť sexuálneho aktu. „Vzrušuje ma ten pohľad zdola, ktorý sa mi naskytne. A keď sa to partnerke páči a rukou ma drží vo vlasoch alebo mi zatláča hlavu do rozkroku – to je nesmierne vzrušujúci pocit,“ komentuje vysokoškolák Juraj. Vraj doposiaľ nemal jedinú partnerku, ktorá by orálne uspokojovanie odmietla. „Možno je to vekom. Mladšie dievčatá sú otvorenejšie a viac experimentujú. A sex si užívame aj mimo partnerských vzťahov, takže často chceme testovať všemožné spôsoby,“ vysvetľuje.

Aj sexuológovia sa však domnievajú, že ženy by sa nemali obávať prijať od partnera orálne uspokojenie. Práve naopak, naučiť sa ho užiť si a vychutnať. Práve správnymi pohybmi jazyka a s pomocou prstov môže žena dosiahnuť veľmi intenzívny orgazmus (a často jediný, pretože vaginálny nepríde). Pri tejto technike je možné spoznávať jej telo a to, čo má rada a čo ju vzrušuje.

Milé dámy, ktoré ste sa v predchádzajúcich riadkoch našli, zamyslite sa nad tým…

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #muž #sex #strach #anketa #žena #dôvod #orálny sex #uspokojenie

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...