Ako ste na tom so závisťou? Skúste sa porovnať

Závadíme všetci. Táto vlastnosť je totiž tou črtou osobnosti, ktorá je blízka každému.

28.09.2016 17:00
závisť, žena Foto:
Zasa vás opantala zúriviosť, lebo ste neobstáli v porovnávaní s ostatnými?
debata

Devätdesiat percent populácie možno rozdeliť do štyroch typových skupín – optimisti, pesimisti, závistlivci a dôverčíví ľudia. A teraz skúste uhádnuť, ktorí typ ľudí je v prevahe? Ak si myslíte, že optimisti, tak ste na omyle!

Ale ani pesimisti nehrajú prvé husle. Medzi najpočetnejšiu skupinu patria závistlivci – je ich až 30 percent. Ostatné typy si pre seba ukradli po dvadsať percent.

Tieto percentá vyplynuli z prieskumu, ktorí sa uskutočnil na Univerzite v Madride. Z výsledkov navyše vyplynulo, že väčšinu ľudí, či už ide o pesimistov alebo optimistov, ovládne počas dňa závisť pavidelne. Prečo? Závisť je totiž črtou ľudskej osoobnosti, ktorá je každému človeku veľmi blízka. Či už závidíme vedome alebo podvedome, táto črta osobnosti sa hlási o slovo naozaj často.

Závisť môže človeka len tak pichnúť pri srdci, no sú aj takí, ktorí sa závisťou priam zožierajú. Tu je na mieste jediné – prestať sa neustáte porovnávať s ostatnými. Nesledovať to, ako žijú tí či oní. Nastaviť sa na vlastný kód šťastia, s ktorým budeme spokojní bez ohľadu na to, ako sa majú ľudia v našom okolí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #závisť #porovnanie #optimista #pesimista

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...