Trapasy z rande trápia mnohých, horší však je tlak mať partnera

Nie je jednoduché byť single. Najmä po rozchode sa po čase objaví tendencia nájsť si niekoho nového. Kolotoč stretávania sa a randenia však môže priniesť aj množstvo trápnych situácií.

18.09.2016 08:00
stretnutie, rande, jednorazovka Foto:
Trapas na rande nie je nič výnimočné.
debata

Ako píše na svojich stránkach britský Daily Mail, ktorý cituje z britského prieskumu, dôvody, prečo rande nedopadne dobre sú rôzne. Azda najčastejším je však nervozita. Ako dôvod ju uviedlo až 41 percent opýtaných. Ďalších 30 percent priznalo, že ich sebavedomie bolo nízke a tak sa rande nevyvíjalo podľa predstáv a už nikdy sa so svojím proťajškom nestretli. U 22 percent zapôsobila roztržitosť a nemotornosť.

V súvislosti s posledným z uvedených šokuje tiež štatistika, podľa ktorej jeden z dvadsiatich Britov musel podstúpiť ošetrenie, či dokonca skončil na pohotovosti pre zranenie, ktoré si spôsobili počas rande. Išlo o nehody s pohármi, príbormi, respektíve zakopnutie na schodoch či cestou do kina.

Najvyšší percentuálny počet z tisícky opýtaných, ktorých oslovila spoločnosť Arnicare, však tvoria tí, ktorí vnímajú tlak na to, aby si našli partnera. Vychádza vraj od rodiny, príbuzných, niekedy aj priateľov a kolegov. Zažilo ho vyše 65 percent opýtaných. Práve stres, ktorý spôsobuje potreba zaradiť sa do spoločnosti tým, že si nájdeme partnera, je vraj pre mnohých zdrojom toho, prečo sa randenie neodohráva ideálne, ale s mnohými peripetiami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #tlak #rande #partner #stres

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...