Muži, ktorí jedia šalát, voňajú atraktívnejšie

Rozhodujú za nás oči, mozog alebo srdce? Omyl! Niekedy za nás totiž rozhoduje náš nos!

14.09.2016 11:00
žena, dvaja muži Foto:
Jeden je sacharidy, druhý uprednostňuje proteíny.
debata

Vonia, nevonia, vonia…

Otca našich detí si podvedome volíme podľa toho, ako vonia. Ak nám vonia, čo je ten lepší prípad, považujeme ho tým pádom za atraktívneho. Vďaka telesnému pachu podvedome rozpoznáme, či naše gény pasujú a opačne.

Zelenina verzus chlieb

Ale nielen vďaka parfumu muž lepšie vonia. To, či vonia alebo nevonia, ovplyvňuje v neposlednom rade aj to, ako sa stravuje. Podľa štúdie z Macquarie University v Sydney voňali účastníčkam rozhodne lepšie muži, ktorí jedli príliš veľa ovocia, zeleniny a variácie proteínov (mäso, vajíčka, ryby, tofu a pod.). Podstatne horšie dopadli tí muži, ktorí to preháňali s konzumáciou sacharidov (chlieb, zemiaky, cestoviny, ryža…).

Predtým a potom

V tomto teste dostali ženy ovoniavať vzorky potu rôznych mužov – mali označiť, ktorý z týchto „zápachov“ je pre nich príťažlivý a atraktívny. Pachy mužov, ktorí sa stravovali nízkosacharidovo, boli príjemnejšie ako pachy tzv. „chlebových tigrov“. Ich pot bol, slušne vyjadrené, nepríjemný. Mimochodom, to, ako muž vonia, neovplyvňujú len potraviny. Štúdia tiež ukázala, že ženám, ktoré užívajú antikoncepciu, vonia muž inak, ako potom, keď ju vysadia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #strava #ovocie #zelenina #vôňa #gény #nos #proteín #podvedomie #pot

+ Nezabúdajte na vitamíny, začnite jesť viac ovocia, zachutilo vám.
Nie je všetko len o peniazoch, hľadajte...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....