Máte vo vzťahu stále menej sexu? Čo to znamená?

Prvé mesiace novej lásky neriešime otázky. Neriešime ani budúcnosť, prakticky nič okrem miesta na sex.

26.08.2016 17:00
sex, vzťah, intimity, problém Foto:
Ak pri predstave milovania viete, ako bude prebiehať, žiadneho z vás neláka.
debata

Niekedy ani to nie je podstatné a na vášeň postačí lúka, výťah, alebo schodisko. Zrazu máte spálňu, byt aj súkromie a sex akoby pomaly uberal na intenzite. Čo môže stáť za sexuálnym deficitom?

Prirodzený dôsledok

Nemusíte mať výčitky svedomia, že by ste boli zlá, alebo nezaujímavá milenka. Žiadny vzťah nevydrží v rovnakej sexuálnej intenzite, ako keď sa začínalo všetko to pekné. Ide o prirodzený jav, hormóny už nebublú ako vriaca voda, ale všetko sa ustáli na istej milostnej frekvencii. Problém nastáva, ak je sexu z roka na rok menej a to máte ešte do dôchodku ďaleko. Úpadok prirodzeného milostného života vie vo vzťahu spraviť skutočne dusnú atmosféru.

Vzťah nefunguje akoby mal!

A rozhodne bez sexu ani nebude. Stavať partnerský život na divokom sexe sa dá len na krátke obdobie, ale vzťah bez sexu funguje ako auto s prázdnou nádržou. Čoskoro sa stane zbytočným. Ak sexu ubúda, častou príčinou je, že jeden alebo obaja z vás prestávajú cítiť spolupatričnosť za spolužitie a viac dávajú do popredia svoje potreby. Ak odhalíme problém vo vzťahu, obvykle sa vráti aj sexuálna túžba. Ak úbytok sexu nebudete riešiť, problém sa prehĺbi a môže dokonca rozložiť aj spolunažívanie.

Dávate si málo

V posteli je to ako za stolom. Ak budete jesť neustále rovnaké chute, raz sa prejete aj toho najobľúbenejšieho. Veľmi častým dôvodom, prečo sex začína byť ohrozenou aktivitou medzi partnermi, je jeho ošúchanosť. Nič nové ste roky nevymysleli a to zabije aj najväčšiu vášeň. Ak už pri predstave milovania viete, ako bude prebiehať, ani sa nečudujte, že to žiadneho z vás neláka. Sex je dobrý, zdravý a udržuje vzťah živý. Preto sem – tam vymyslite zmenu a uvidíte, že iskra zapáli aj staršiu pahrebu.

Je v tom iná žena

Chradnúci sex môže súvisieť s neverou. Muž dostal novú iskru, podnet a telo, ktoré ho dokáže sexuálne uspokojiť. Preto nemá potrebu venovať sa láskaniu so ženou, ktorú už dokonale pozná. Ak je úbytok sexu zlomový a spojený s náhlym návalom práce, odchodmi z domu, tak si radšej posvieťte na partnerove kroky. Problém nemusí byť len vo vašej posteli, ale v jeho dvojitom živote.

Zdravotné problémy

Nemá chuť na vaše telo ani v prípade, že ste si práve kúpili nový korzet a vyšli mu v ústrety obľúbenými technikami? U mužov sa nechuť sexu a hlavne poruchy erekcie hlásia ako prvé príznaky ochorení. Nemusí ísť o milenku, ani žiadne postranné úmysly. Častým dôvodom je vysoký krvný tlak, možnosť cukrovky, alebo ďalšie civilizačné ochorenia. Ak si všímate okrem kapitulácie na erotiku aj zmeny v kondícii, alebo zjave, pošlite partnera aspoň na preventívne vyšetrenie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nevera #milostný život #sexuálny deficit

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...