Nemáte orgazmus? Možno je problém „tam dole“!

Na veľkosti záleží. No tentoraz vedci upriamili pozornosť nielen na mužské prirodzenie, ale na ženské pohlavie.

23.08.2016 07:00
láska, vzťah, problém Foto:
Ak vám príroda nenadelila ideálne miery, netreba zápasiť s depresiou.
debata

Zistenia ukázali, že istý typ vagíny je orgazmickejší a sex dokáže pre oboch partnerov urobiť lepším.

Pár centimetrov rozhoduje

Nová štúdia o sexualite, ktorá vzišla z univerzitnej pôdy v Indiane hovorí, že dosiahnutie ženského orgazmu nie je len vecou výberu partnera, jeho snahy a správnej techniky. Do veľkej miery sa na úspešnom vyvrcholení podieľajú aj genetické predpoklady ženy. Rozhodujúce je umiestnenie klitorisu. Ak je jeho vzdialenosť do 2,5 centimetra od ústia močovej rúry, žena má najväčšiu šancu dosiahnuť vyvrcholenie pri klasickej súloži. Ak je vzdialenosť rovná a väčšia ako tri centimetre, je veľmi malá šanca dosiahnuť orgazmus pri klasickom vaginálnom styku.

Tajomstvo je v prístupe

Pri menšej ako 2,5 centimetrovej vzdialenosti klitorisu od ústia močovej trubice je najvyššia pravdepodobnosť, že dochádza aj pri klasickom styku k intenzívnemu dráždeniu klitorisu. Väčšia vzdialenosť oslabuje aj razanciu dráždenia pri bežnom sexuálnom akte. Je to jedno z nových tajomstiev, ktoré objasňuje, ako je možné, že niektoré ženy dokáže uspokojiť len niektorá poloha, prípadne stimulácia klitorisu, zatiaľ čo klasický sex ich veľmi nenapĺňa.

Ideálna pre partnera

Ak má žena pohlavné orgány geneticky prednastavená na rýchlejšie dosahovanie slasti, je to aj pre partnera výhrou. Môže totiž zabudnúť na veľkosť, k dráždeniu klitorisu dochádza aj tak v prednej časti vagíny a nie je potrebné vrážať penis príliš hlboko. Zároveň muži uspokojenú partnerku pokladajú za najlepší možný výsledok koitu.

Nevešajte hlavu

Ak vám príroda nenadelila miery, ktoré privedú vášmu telu prinesú rýchle potešenie, netreba zápasiť s depresiou. Elisabeth Lloyd, z Kinseyho inštitútu poznamenala, že sex dvoch milujúcich sa ľudí nie je len o fáze orgazmu. Vždy sú totiž možnosti, ako spolu prežiť krásne chvíle aj vrchol, hoci možno bude potrebné nájsť špeciálne polohy, alebo popracovať na orálnom sexe. Pri ňom totiž môže dosiahnuť uspokojenie každá žena bez ohľadu na pozíciu klitorisu. Na pekných chvíľach s partnerom to nič nemôže zmeniť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sexualita #intimity #klitoris #orgazmus #sexuálny problém

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...